uchwyt rowerowy do latarki

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
pawelsz

Post autor: pawelsz »

nie spotkałem się z czymś takim i raczej nie robią seryjnie kwadraciaków, sprawdze w domu jak będzie pasować kwadraciak do tego gumowatego
toosh
Kontakt:

Post autor: toosh »

pasuje~ nie jest to ideał, ale da się jeździć
Miodosław

Post autor: Miodosław »

Podobnie, jak Pawelsz przetestowałem uchwyty do latarek z DX i pełni potwierdzam jego opinię! Ten "na śrubkę" jest ciekawy, ale wyjątkowo kiepsko wykonany :-( Gumiak zaś zupełnie przyzwoity, tylko brakuje mi w nim regulacji w pionowej osi. Chyba trzeba będzie "szarpnąć" się i kupić:
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.13004
:-)
Dubito ergo sum!
Awatar użytkownika
pawelsz

a wiesz- myślałem o tym, jedynie nie mam tyle miejsca na kierownicy, żeby go zamontować- no jakaś krótka jest+licznik, blokada skoku amora i miejsca niet :(
Wygląda ciekawie, jedynie nie wiem, czy moje deree by wlazło- to jest pod fenixy, a one są dość cienkie (miałem...)
Miodosław

Post autor: Miodosław »

Na Kai pojawił się kolejny uchwyt:
http://www.kaidomain.com/WEBUI/ProductD ... ranID=4130
Wygląda ciekawie :-) Na razie jednak szlaban na zakupy z okazji ... lata ;-)
Dubito ergo sum!
Awatar użytkownika
pawelsz

5zeta nie majątek- zamówiłem do testów, chociaż nie wiem jak się tam latarę montuje, hehe- pewnie stała średnica kiery i regulacja pod lampkę
allonitium

Post autor: allonitium »

pawelsz pisze:5zeta nie majątek- zamówiłem do testów, chociaż nie wiem jak się tam latarę montuje, hehe- pewnie stała średnica kiery i regulacja pod lampkę
Mam u siebie takie cos. Nie ma regulacji na kierownice - trzeba podkladac stare detki :grin: regulacji na latarke tez nie ma - srednica jest stala a latarke blokuje sie takim smiesznym zatrzaskiem(ta odgieta łopatka na zdjeciu to dzwignia zatrzasku). Srednice moge zmierzyc jak wroce do domu - ogolnie jest jakies 2 mm szersze niz glowica RC-G2 w najszerszym miejscu - nie da sie unieruchomic RC-G2 w zadnym polozeniu, latarka musi byc minimalnie wieksza ale nie za duza bo sie nie zmiesci albo tez patent z dętką :lol: Regulacja pozioma jest w ograniczonym zakresie (moze jakies 20 stopni w kazda strone) blokowane po dokreceniu kierownicy. Jesli ktos chce to moge zrobic zdjecia.
tom634 pisze:Witam,
czy możecie polecić sklep, gdzie można kupić uchwyty kwadratowe? Okrągłe do kierownicy, kwadratowe do latarki kwadratowej ;) Na razie radzę sobie z opaską zaciskową, ale to jest zbyt prymitywne.
Pozdrawiam.
Co do uchwytów kwadratowych to nigdzie nie widzialem - pozostaje tylko Twofish Rocklblocks (https://www.fenix-store.com/product_info.php?cPath=25_66&products_id=274 ) ale idealnie nie bedzie.
Ja mam zamiar zrobić sobie taki podobny uchwyt z 2 skrzyzowanych kawalków rzepa(jedna petla na kierownice i druga skrzyzowana z nią na lampkę) - ale jeszcze nie udalo mi sie kupic takich kwadratowych ramek (cos jak sprzączka tylko bez "języczka" najlepiej z plastiku) zeby naciagnac rzep. Nie wiem jak to by sie spisywalo.

K.
Ostatnio zmieniony czwartek 26 cze 2008, 16:11 przez allonitium, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
pawelsz

eh trudno- już zamówiłem z kai - najwyżej poleży.
W sumie i tak używam tego gumowatego :D
allonitium

Post autor: allonitium »

pawelsz pisze:eh trudno- już zamówiłem z kai - najwyżej poleży.
W sumie i tak używam tego gumowatego :D
No więc zmierzłem ten uchwyt z kai i ma jakies 29mm może 30mm (nie jest idealnie okrągły)zatrzaśniety ma około 0,7mm mniej. Sam zatrzask jest tak sprytnie pomyślany ze ściska z jednej strony całą obejmę na latarkę więc jeśli ktoś miałby pasującą latarkę to powinno nieźle trzymać. Jednak nie trzeba podkładać dętek bo gumki były w komplecie :lol:, jedna jest cieńsza i idealnie pasuje do głowicy RC-G2. Jak sie ja podlozy to troche niewygodnie sie wkłada latarke(to powinna rozwiązać kropelka kleju) ale za to trzyma bardzo mocno.

K.
Awatar użytkownika
Dex-ter

Post autor: Dex-ter »

Przeklejka mojej wypowiedzi z innego wątku, ale przyda się ku potomności ;).
U mnie temat roweru powrócił wraz z kupnem nowej maszyny, a więc pojawiło się także zapotrzebowanie na oświetlenie. O ile z tyłu każde migające czerwone światełko na dobrych bateriach wystarcza, o tyle z przodu już nie...
Wprawdzie w mieście mamy kilka fajnych tras rowerowych bardzo dobrze oświetlonych, jednakże są i takie, na których mała EDC lampka 1xAA czy coś większego to po prostu must-have.

Pierwotnie miałem kupić coś z poniższych:
1. http://allegro.pl/uchwyt-mocowanie-do-l ... 62963.html
2. http://www.dealextreme.com/p/flashlight-mount-792
3. http://allegro.pl/montaz-uchwyt-na-lata ... 66792.html

...ale przypomniałem sobie o tym wątku i stwierdziłem, że zrobienie czegoś własnoręcznie sprawi mi większą przyjemność i satysfakcję, niż kliknięcie, zrobienie przelewu i odpakowanie paczki ;).

I oto powstało to "cudo" :mrgreen:, za ~11zł (uchwyty rozmiar 20 i motylki - z których ostatecznie zrezygnowałem na rzecz nakrętek na stare wentyle :mrgreen: - z Castoramy).
Klej w sztyfcie robi za kierownicę :razz:. Możliwe, że uda mi się załatwić malowanie proszkowe wszystkich elementów po znajomości.

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ