Witam, po przeczytaniu kilku stron o sklepie Deal Extreme odechciało mi się zakupu w tym sklepie. Przeglądając allegro dostrzegłem latarkę UltraFire UF-2100 XML T6. Cena przyzwoita. Czy ktoś posiada tą latarkę, czy warto ją kupić? jak się sprawuje w terenie.
Link do aukcji
Czego oczekuje od latarki, miałem UF A10B Cree R2, była wystarczająca dla mnie.
UltraFire UF-2100 XML T6
Z DX kupiłem obecną latarkę, długo nie czekałem ok 2-3tygodni. Teraz czytam forum i widzę że niektórzy czekają na latarki grubo ponad 2 miesiące. Trochę zależy mi na czasie, 100% pewności nie mam że przyjdzie pod koniec kwietnia czy na początku maja.
Oczywiście nie jestem żadnym przeciwnikiem DealExtreme, tylko nie chce ryzykować.
Oczywiście nie jestem żadnym przeciwnikiem DealExtreme, tylko nie chce ryzykować.
Ja mam tą latarkę od tego gościa UltraFire UF-2100 XML T6 i używam jej jako EDC. Na najwyższym trybie za bardzo się grzeje i na pewno nie ma 1000lm, ale jest przyzwoita i nieźle oślepia. Jest bardzo estetyczną latarką i mogłaby być mniejsza do noszenia w kieszeni, dlatego noszę ją w oryginalne i bardzo ładnej oraz przyzwoicie wykonanej kaburze. Wybrałem wersje z trzema trybami 100%, 40% i 3%. W nocy w ciemnym pomieszczeniu najniższy tryb wystarcza by było „romantycznie”. Średni tryb jest całkowicie wystarczający do pracy przy samochodzie i poruszania się wieczorem. Nie testowałem jej jeszcze na rowerze, nie mam do niej uchwytu, ale coś się wymyśli. Na rower mam inną którą chyba sprzedam MTE SSC P7-D 900lm, 5 trybów.