Grega modyfikacja Solarforce L2P, moduł XM-L U2 1C, T5 4B
-
1. traktuję to i kilka innych spraw jako moje know-how, nie o wszystkim muszę dokładnie pisaćFunkyJB pisze:Greg;
1. Jaka jest wielkość tego podtoczenia?
2. Czy podtaczając jeszcze bardziej reflektor OP zwiększymy szerokość strumienia światła?
3. Jaka jest różnica w długości lampek L2P z ref OP: oryginalnej i Twoiej po przeróbce z wyłącznikiem "Reverse"?
Pozdrawiam, FunkyJB.
2. nie
3. identyczna, w obu przypadkach 138mm
[ Dodano: 11 Marzec 2012, 21:12 ]
1. tak, to u mnie standardPykacz . pisze: 1. Czy przy opcji OP w standardzie podtaczasz ref?
2. Czy fotka powyżej w wersji OP przedstawia obraz rozkładu światła z podtoczeniem reflektora a jeśli nie to czy znacząco poszerzy się rozkład światła?
2. tak, reflektor podtoczony
[ Dodano: 11 Marzec 2012, 21:14 ]
Artefaktów brak, reflektor jest dobrej jakości (testowałem kilka, wybrałem właśnie ten model). Na pierwszej stronie tego wątku masz fotografię na białej ścianie. Zobacz.eeo pisze:no właśnie, jak dla mnie to właściwe pytanie brzmi "jakiej jakości jest ten SMO?" - bo spotkałem się już z bardzo różnymi. Tanich/kiepskich, z których wychodzą "przekładańce" jasnych i ciemnych kręgów to mam serdecznie dość, ale w dobrym SMO wcale tak nie musi być - i taki to można kupić. Po zdjęciach widzę, że całkiem dobry ten SMO.maskiu pisze:reflektory gładkie mają czasami nieładne pierścienie i "artefakty".
-
Chopy i chopki! Widziałem gdzieś tutaj na forum refki, które zrobiłyby z opisywanej tutaj latarki a"la thowerka, czy przywidziało mi się? Nie chodzi mi o SMO ino cuś troszku większego:)
Szczerze to doszedłem do 23 strony tego tematu,ale włos mi się zaczął jeżyć na plecach i zapytałem wreszcie z braku cierpliwości i obolałych ocZu...ech-lata lecą...
Thx Dobrzy Ludzie.
Szczerze to doszedłem do 23 strony tego tematu,ale włos mi się zaczął jeżyć na plecach i zapytałem wreszcie z braku cierpliwości i obolałych ocZu...ech-lata lecą...
Thx Dobrzy Ludzie.
krzysiek33, nie ma takiej opcji, jak większy reflektor w L2P. Natomiast cała seria latarek Solarforce umożliwia zastosowanie osobnej głowicy - Masterpiece Pro. Wersja standard XR-E 260lm, lub mod na XM-L 820-900lm na wyjściu (zależy od binu diody). Reflektor 52mm, zasięg ponad 250m. Koszt modyfikowanej wersji MPP XM-L wynosi około 2x L2P. Jak to świeci zobaczysz tutaj.
-
oczywiście chodziło mi o glowicę razem z refkiem bo wyobrażam sobie, że ciężko ay było wcisnąć 52 mm w standard głowicę. Źle się wyraziłem. Piszę z telefonu także jakby coś nie tak to sorki. Jakieś linki do głowic i refków poproszę.
Octavia 1.9 tdi 90KM. Przebieg- pół miliona kilometrów i żadnych objawów starości.
Skarbówka?tOmki pisze:Nie wiem ile zarabiasz na 1 szt., i nie interesuje mnie to.
Byłem tylko ciekawy zainteresowaniem jakim cieszy się "twój produkt".
No to podejdę do pytania psychologicznie
Ile sztuk już przerobiłeś ?
Odpowiem za Grega (przepraszam).
Na tyle dużo aby zasłużyć sobie na zaufanie i renomę wśród odbiorców.
Na tyle mało aby nie zasługiwać na zainteresowanie US
Solar Force L2P od Greg'a, Olight ST baton, Lumintop AA 2.0, Manker E03H