Witam.
Koledzy czy według Was to normalna sprawa że moja przesyłka z Dx wyleciała z Hong Kongu 21 stycznia i do tej pory jej nie ma? Nie ma jej nawet w systemie poczty polskiej. Natomiast przesyłka z CNQ wyleciała 24 i dzisiaj była już u mnie. To normalne czy trzeba zacząć szukać swojej przesyłki?
Bez paniki, czas przetwarzania przesyłek w systemie Poczty Polskiej zmienia się zależnie od nadawcy i sposobu nadania w granicach od dwóch do 7 - 10 dni. Jeszcze nie panikuj.
W sumie to miałem jakiś czas temu napisać, ale wyleciało mi z głowy. Jeśli chcecie coś naprawdę szybko z Chin, a sprzedawca to umożliwia, to polecam DHL. Idzie 2-3 dni.
kodi pisze:W sumie to miałem jakiś czas temu napisać, ale wyleciało mi z głowy. Jeśli chcecie coś naprawdę szybko z Chin, a sprzedawca to umożliwia, to polecam DHL. Idzie 2-3 dni.
z ciekawości: ile kosztuje taka przesyłka?
jak ściągałem z UK DHL to nieduże pudełko (~40x40x20cm) kosztowało mnie ~100zł
Do kilograma z reguły wychodzi mi ok 25-30$ (zależy od sprzedawcy). Plusem jest to, że odprawa i całe papiery są robione w momencie nadania, więc wiesz z góry czy będzie cło, podatek i jakie będą ich stawki.
A jak na UK to dosyć dużo. Może DPD byłoby tańsze? Za 30 kilową paczkę z Polski na Wyspy ostatnio płaciłem 130zł.
Ostatnio zmieniony piątek 03 lut 2012, 22:24 przez kodi, łącznie zmieniany 1 raz.
Panowie pomóżcie, bo to moje pierwsze zamówienie z Chin.
Dwa dni temu zamówiłem sobie body na CNQ, dzisiaj dostałem maila z informacją, że paczka została wysłana (w niedzielę?) i podany numer trackingu. Na stronie CNQ nadal status "unshipped", a HK Post nie zna takiej przesyłki. Takie sprzeczności są normalne?