Latarka do nurkowania XM-L
- romanroman
- romanroman
Hej, sprawa wygląda tak, latarka poległa po 40m sprężania, miała też drobne problemy ze sterowaniem jednak to nic trudnego do poprawienia. Będzie podejście drugie, skleję klejem UV trzy szybki w jedną, przyjmując że jedna wytrzyma 40m daje nam to 120m co powinno wystarczyć. Problemu wypatruje jednak w tym że szybka miała luz w stosunku do średnicy wnęki na szkiełko, podczas nacisku szybka miała miejsce na odkształcanie się i to mogło spowodować problem. Czemu tak sądzę , mój znajomy ma lampkę ode mnie z pojedynczą szybką o takiej samej średnicy jak w latarce , sprężył ją do 10 atm i szybka wytrzymała, z tego co pamiętam tam była właśnie mocno spasowana. Jest jeszcze jedna możliwość, być może fazowanie krawędzi szybki znacząco wpłynie na jej wytrzymałość na nacisk, postaram się rozwiązać ten problem by mieć pewność jeśli chodzi o wytrzymałość. Tak więc nie zawsze wszystko idzie jak po maśle, zdarza się czasem jakiś problem i trzeba umieć go rozwiązać, postaram się jak to mawiają złapać byka za rogi . O tym czy dałem radę dam znać.
ps romanroman - szybka to poliwęglan z powłokami, taki sam jak u Ciebie.
ps romanroman - szybka to poliwęglan z powłokami, taki sam jak u Ciebie.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Z braku czasu nie dokończyłem historii tego światełka, latarka po modyfikacji przeszłą próbę ciśnieniową na 80m, sterowanie zostało dopracowane tzn. zmiana trybu jedno klikiem, szybka z powłokami AR tym razem o grubości 6mm więc myślę że 100m dla nie to nie problem. Właścicielem jest osoba z naszego forum i może za jakiś czas coś na jej temat napisze.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Ja mam ten zaszczyt że dzieło Midiego jest w moim posiadaniu , jedno co mogę na razie napisać to "Cud Miód i Orzeszki". Obecnie jestem zaganiany innymi sprawami i nie mogę sprawdzić jej w boju pod wodę , lecz po wszystkich testach postaram się coś skrobnać
Pozdrawiam i Miłego Dnia Życzę
Pozdrawiam i Miłego Dnia Życzę
Lepsza mała pomoc , niż wielkie współczucie.