[komplet] Solidne do 300 zł
[komplet] Solidne do 300 zł
Witam, mam zamiar kupić sobie oświetlenie do nowego roweru. Na ten cel planuje wydać około 300 zł za cały komplet. Zależy mi na sile i żeby w miarę długo działały lampki Patrzyłem na zestaw Sigma Pava i Hiro, ale biorąc pod uwagę cenę jest chyba o wiele zawyżone Na allegro widziałem dość popularny zestaw (polskiego?) producenta MacTronic. Zestaw MacTronic Bike Pro Noise i Walle . Co o tym sądzicie? Z góry dzięki za odpowiedzi
Witam.
Ja oczywiście proponuję to samo, co kolega wyżej. Jeśli ma być solidnie, to solar od Grega będzie dobrym wyborem. I na pewno będzie mocniej świecić od tego mactronica.
Nie musisz oczywiście tych najdroższych ogniw, istnieją inne, też przyzwoicie wykonane, ale tańsze. Mają one oczywiście mniejszą pojemność.
Jeśli w temacie latarek jesteś nowy, to moc latarki od Grega cię zadziwi.
Ja oczywiście proponuję to samo, co kolega wyżej. Jeśli ma być solidnie, to solar od Grega będzie dobrym wyborem. I na pewno będzie mocniej świecić od tego mactronica.
Nie musisz oczywiście tych najdroższych ogniw, istnieją inne, też przyzwoicie wykonane, ale tańsze. Mają one oczywiście mniejszą pojemność.
Jeśli w temacie latarek jesteś nowy, to moc latarki od Grega cię zadziwi.
Zapomniałeś o lampce do tyłu. Wallego bym zostawił, świetny jest. W podanym przez kol. Nightmare zestawie zrobiłbym cięcie budżetowe na ogniwach i za zaoszczędzone pieniądze kupił Wallego. Akurat bardzo łatwo kupić niezłe dwa ogniwa za 50zł.Nightmare pisze:SolarForce L2p od grega (sklepik) 185zł
2xAku Panasonic 3100mAh (greg) 90zł
ładowarka ultrafire WF-137 24zł(DX)
uchwyt rowerowy kilka zł (DX)
Pozdrawiam
Ja jak Koledzy na przód proponuję coś z lampek od grega lub upka, "gregowy" SolarForce nie musi być ten najdroższy może być i tańszy L2 (wszystko dostępne w forumowym sklepiku) plus oryginalny uchwyt Led Lenser,a, natomiast na tył bierz śmiało Walle'go MacTronic'a naprawdę świetna, mocna lampka tylna dostępna na Allegro za jakieś 40-50zł z wysyłką.
Mam i używam też tylną lampkę MacTronic BRIGHT EYE i też mogę polecić, dobra jakość za niewielkie pieniądze tak jak w przypadku mocniej świecącego WALLE,go.
Mam i używam też tylną lampkę MacTronic BRIGHT EYE i też mogę polecić, dobra jakość za niewielkie pieniądze tak jak w przypadku mocniej świecącego WALLE,go.
ja właśnie wziąłem tańszą wersję L2 (inny lakier, brak możliwości postawienia latarki jak świeczki - to główne różnice pomiędzy L2 i L2P). Za latarkę + 2 dobre ogniwa + ładowarkę + uchwyt do rowera dałem coś koło 260 zł + pare zł na przesyłkę, więc mieścisz się w budżecie nawet biorąc L2P droższą o 15 zł .
Sprzęt został wysłany w Pon, a u mnie w domu był o 13 we Wtorek więc super .
Jeśli się zdecydujesz polecam odcień diody - neutralna biel - najlepsza na rower. Zresztą jak skontaktujesz się z Gregiem to on Ci wszystko doradzi i podpowie
Jeśli się zdecydujesz polecam odcień diody - neutralna biel - najlepsza na rower. Zresztą jak skontaktujesz się z Gregiem to on Ci wszystko doradzi i podpowie
Czyli uważacie, że wersja L2 wystarczy? Aha i ładowarka sieciowa, czy usb, czy jak wole?bulwa11 pisze:ja właśnie wziąłem tańszą wersję L2 (inny lakier, brak możliwości postawienia latarki jak świeczki - to główne różnice pomiędzy L2 i L2P). Za latarkę + 2 dobre ogniwa + ładowarkę + uchwyt do rowera dałem coś koło 260 zł + pare zł na przesyłkę, więc mieścisz się w budżecie nawet biorąc L2P droższą o 15 zł .
Wally jak na lampkę tylną ma swój "wygar", cóż na pokładzie ma dwie diody po 0,5W każda.ElSor pisze:Widzialem w zeszly weekend to na wlasne oczy jadac autem za rowerzysta - MASAKRA. Razilo juz z 50-100m. W pewnym sensie nie polecam bo razi strasznieVigo pisze:natomiast na tył bierz śmiało Walle'go MacTronic'a naprawdę świetna, mocna lampka tylna
Na oślepianie jadących za nami jest prosta rada, lampkę należy ustawić nieco pod kątem tak aby świeciła głównym promieniem lekko w dół, pozwala na to uchwyt, który jest regulowany w pionie.
Ewentualnie można zakupić słabsza "siostrę" Wally'ego, czyli MacTronic BRIGHT EYE, ta lampka ma tylko jedną taką 0,5W diodę i dwie mniejsze pod nią, więc świeci już mniej agresywnie.
Właśnie z obawy przed być może zbyt dużą jasnością Wally'ego zakupiłem testowo obie lampki i obie sobie chwalę.
Wally jest montowany poziomo, a Bright Eye pionowo (tak dla jasności).
Tak to to wygląda:
Tak mniej więcej świeci: