Przeróbka latarki noname

problemy z doborem podzespołów, elementów, przeróbkami itp., czyli jak zrobić to co sobie wymyśliłem
Awatar użytkownika
cudny

Post autor: cudny »

Greg, a jak uważasz, gdybym jednak upchał ogniwo 18650 ( muszę dobrać się do włącznika ). Plastikowy reflektor nie będzie problemem?
Solarforce L2 XM-L 8xAMC
Luigi

Post autor: Luigi »

A może wejdzie 26500, np ten z KAI ?
Sky Ray King (XML T6 3C) DRY (XML T5 4B) Zebralight H600 FW (XML) Yezl S7 SS (XPG S2 2T) Ultrafire C3 SS (XML T6 3C) Klon TK35 (XML U2 1C) Solarforce L2P (XML T5 4B) Ultrafire A3 (XRE Q5), LedLenser P5 (XRE) Jetbeam Raptor RRT-0 (XPG R5)
Awatar użytkownika
cudny

Niestety nie wejdzie, bo max średnica to 23mm, ale i tak dopiero od 22,5mm będzie dało się coś wsunąć.
Solarforce L2 XM-L 8xAMC
Awatar użytkownika
greg
Kontakt:

Post autor: greg »

Plastikowy reflektor nie ma tu nic do rzeczy, oprócz jego marnej sprawności. Zwykle po prostu są na takim spore straty. W Maglite na ten przykład, plastikowy oryginalny reflektor w zasadzie jest prawie połprzezroczysty ;)
Awatar użytkownika
cudny

Okej, czyli reflektor nie będzie jakotakim problemem.

Główny problem to wyłącznik, ktoś mi powie jak mam go rozebrać, żeby go nie uszkodzić? Od zewnątrz chciałby wyjść, ale blokują go boczne styki i nie wyjdzie. Biały plastik nie chce się kręcić w żadną strone.

Zdjęcia:

Obrazek
Obrazek
Solarforce L2 XM-L 8xAMC
Woj_tek

Post autor: Woj_tek »

Wyłącznik można wyjąć:
-wypchnąć od tyłu, bo widzę,że już usunąłeś gumkę:
-wydłubać ostrym narzędziem ten biały plastik ;
- nawiercić w białym plastiku dwa niezbyt głębokie otwory (2-3 mm głębokości) ale tak
aby nie uszkodzić wyłącznika lub blaszek kontaktowych, następnie należy wsadzić w te
otwory szczypce i próbować wyciągnąć plastik.
Powodzenia w szarpaninie z wyłącznikiem!
Awatar użytkownika
cudny

Dzięki wielkie, wyłącznik zdemontowałem poprzez wypchnięcie od tyłu :) Przedtem też próbowałem tego sposobu ale nie chciałem się siłować, żeby czegoś nie połamać.

Teraz tylko muszę opracować inny montaż włącznika :) Jak będę miał jakieś pytania to będę pisał.

Dzięki!
Solarforce L2 XM-L 8xAMC
ODPOWIEDZ