Jaki driver do Uniquefire HS-802?
Jaki driver do Uniquefire HS-802?
Witam,
chciałbym podkręcić thowera i mam pytanie jaki wsadzić driver? Dioda jest oryginalna czyli dx-owa R2, sterownik ma średnicę 17mm. Wolę jeden tryb zamiast 18. Może wyszło coś nowego co warto zastosować.
Proszę o propozycję.
chciałbym podkręcić thowera i mam pytanie jaki wsadzić driver? Dioda jest oryginalna czyli dx-owa R2, sterownik ma średnicę 17mm. Wolę jeden tryb zamiast 18. Może wyszło coś nowego co warto zastosować.
Proszę o propozycję.
... i wszystko jasne
- Calineczka
- Kontakt:
A co chcesz osiągnąć? Większego zasięgu nie będzie z żadnej inne diody. Chyba, że wymienisz DX-owe R2 (czyli nie wiadomo co) na prawdziwe XR-E R2.
Więcej światła kosztem zasięgu? Prosta sprawa. Chyba sam się domyślasz, co tam można zaimplementować
Więcej światła kosztem zasięgu? Prosta sprawa. Chyba sam się domyślasz, co tam można zaimplementować
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Mam tę samą latarkę tylko w wykonaniu firmy TrustFire, model USA168Q5.
Wymieniłem LEDa na CREE XM-L T5 i wsadziłem dobrze znany na forum sterownik na 8xAMC (2,8A w diodę).
XM-L ma dosyć niskie Vf, natomiast AMC to driver liniowy, który potrafi pracować na bardzo małej różnicy napięć Uwe - Uled.
Spot i spill robi się szerszy, ale ilość światła zdecydowanie większa.
Całkowity koszt przeróbki powinien wyjść około 50zł. W tej cenie niczego lepszego nie wymyślisz.
Stosując PRAWDZIWE Cree XR-E R2 uzyskasz większy zasięg.
Stosując XM-L spada nieznacznie zasięg, ale zyskujesz zdecydowanie więcej światła (świeci szerzej). Polecam zastosować bin T6, w tej chwili bez problemu dostaniesz je w Polsce. Ja swojego LEDa mam z sampli.
Mam nadzieję, że nie uwierzyłeś w te zapewnienia, ze masz diodę w binie R2 ?
Wymieniłem LEDa na CREE XM-L T5 i wsadziłem dobrze znany na forum sterownik na 8xAMC (2,8A w diodę).
XM-L ma dosyć niskie Vf, natomiast AMC to driver liniowy, który potrafi pracować na bardzo małej różnicy napięć Uwe - Uled.
Spot i spill robi się szerszy, ale ilość światła zdecydowanie większa.
Całkowity koszt przeróbki powinien wyjść około 50zł. W tej cenie niczego lepszego nie wymyślisz.
Stosując PRAWDZIWE Cree XR-E R2 uzyskasz większy zasięg.
Stosując XM-L spada nieznacznie zasięg, ale zyskujesz zdecydowanie więcej światła (świeci szerzej). Polecam zastosować bin T6, w tej chwili bez problemu dostaniesz je w Polsce. Ja swojego LEDa mam z sampli.
Mam nadzieję, że nie uwierzyłeś w te zapewnienia, ze masz diodę w binie R2 ?
Thrower to nie wszystko - czasem trzeba światła blisko
Zaznaczyłem powiadamianie o odpowiedziach i cisza. Wchodzę na forum a tu tyle odpowiedzi, dzięki
Pomyśle o diodzie a na początek sterownik. Nie pamiętam jak te sterowniki wyglądają więc kolejne pytanie. Na czym polega usunięcie trybów? Zworka czy więcej grzebania?
Pozdrawiam Grzesiek
Pomyśle o diodzie a na początek sterownik. Nie pamiętam jak te sterowniki wyglądają więc kolejne pytanie. Na czym polega usunięcie trybów? Zworka czy więcej grzebania?
Pozdrawiam Grzesiek
... i wszystko jasne