Latarka spalinowa
Latarka spalinowa
Pozdrawiam
Można także od razu HIDa założyć.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
- Calineczka
- Kontakt:
Ja to wezmę jeśli można się wcisnąć, będzie jako zapas obok JML 2940 Posłuży w ratownictwie.
Dostanie HID-owe serduszko
Mówię tutaj o tym żeby nie licytować się z forumowiczami, jeśli ktoś jest zainteresowany to zapraszam na PW, ustalimy swoje max i zobaczymy komu bardziej jet potrzebna.
Może nie jest to do końca feear ale widziałem aukcji w których cene podbijała rodzina dla większej ceny końcowej, więc podchodzę do aukcji z dystansem
Co do samej latarki kojarzycie ile to może być warte?
Dostanie HID-owe serduszko
Mówię tutaj o tym żeby nie licytować się z forumowiczami, jeśli ktoś jest zainteresowany to zapraszam na PW, ustalimy swoje max i zobaczymy komu bardziej jet potrzebna.
Może nie jest to do końca feear ale widziałem aukcji w których cene podbijała rodzina dla większej ceny końcowej, więc podchodzę do aukcji z dystansem
Co do samej latarki kojarzycie ile to może być warte?
Cześć ponownie,
Niestety nie dogadałem się z sprzedawcą i latarka poszła w inne rączki, ale strasznie spodobał mi się pomysł spalinowej latarki.
Jako że siedzę troszkę w temacie HID-ów to chciałbym spalinowego Hid-a, chciałbym żeby Panowie mi pomogli w konstrukcji czegoś takiego?
Założenia:
Zasilanie spalinowe + 3S 18650
Obudowa Jml 2940 odpowiednio poszatkowana
Przetwornica i Palnik HID 35W z regulacją prądu.
Tak, myślę jak duży silnik spalinowy jest potrzebny?
Podejrzewam że potrzebuję silnika o parametrach 12V ok 40-50W Może więcej?
Łącze silniczek spalinowy z kosiarki / piły łańcuchowej / jakiś modelarski z silnikiem elektrycznym kawałek stabilizatora i wszystko?
Nigdy nie robiłem takiego mini agregatu a i w sieci o tym jakoś cicho.
Pomożecie mi troszkę?
Niestety nie dogadałem się z sprzedawcą i latarka poszła w inne rączki, ale strasznie spodobał mi się pomysł spalinowej latarki.
Jako że siedzę troszkę w temacie HID-ów to chciałbym spalinowego Hid-a, chciałbym żeby Panowie mi pomogli w konstrukcji czegoś takiego?
Założenia:
Zasilanie spalinowe + 3S 18650
Obudowa Jml 2940 odpowiednio poszatkowana
Przetwornica i Palnik HID 35W z regulacją prądu.
Tak, myślę jak duży silnik spalinowy jest potrzebny?
Podejrzewam że potrzebuję silnika o parametrach 12V ok 40-50W Może więcej?
Łącze silniczek spalinowy z kosiarki / piły łańcuchowej / jakiś modelarski z silnikiem elektrycznym kawałek stabilizatora i wszystko?
Nigdy nie robiłem takiego mini agregatu a i w sieci o tym jakoś cicho.
Pomożecie mi troszkę?
O widzisz wiec jakiej pojemności silnik potrzebujemy ?
0,50KM to 350W
0,25KM to 175W
Czyli potrzeba nam czegoś w granicach 0,10KM ? 70W
Jako silnik to myślę nad jakimś silniczkiem Krokowym, muszę przeglądnąć elektrode.
Prądnica ze skutera? Szukam i myślę.
Mam jakiś stary silnik z elektrycznego samochodziku dla dzieci (taki wozik, wkładamy dziecko do autka i sobie śmiga) Muszę sprawdzić jego parametry.
[ Dodano: 25 Wrzesień 2011, 13:07 ]
Pojawił się Kolega który posiada silnik spalinowy z piły spalinowej moc nie pamięta dokładnie ale ok 2,4KM
Zastanawiam się jak by można wykorzystać taką moc?
To 1KM 700W to chyba troszkę za dużo? Trzeba liczyć duże straty.
Zastanawia mnie dlaczego agregat o pojemności nieco ponad 50ccm 4KM ma moc max ok 800W?
Chyba temat nie na to forum?
0,50KM to 350W
0,25KM to 175W
Czyli potrzeba nam czegoś w granicach 0,10KM ? 70W
Jako silnik to myślę nad jakimś silniczkiem Krokowym, muszę przeglądnąć elektrode.
Prądnica ze skutera? Szukam i myślę.
Mam jakiś stary silnik z elektrycznego samochodziku dla dzieci (taki wozik, wkładamy dziecko do autka i sobie śmiga) Muszę sprawdzić jego parametry.
[ Dodano: 25 Wrzesień 2011, 13:07 ]
Pojawił się Kolega który posiada silnik spalinowy z piły spalinowej moc nie pamięta dokładnie ale ok 2,4KM
Zastanawiam się jak by można wykorzystać taką moc?
To 1KM 700W to chyba troszkę za dużo? Trzeba liczyć duże straty.
Zastanawia mnie dlaczego agregat o pojemności nieco ponad 50ccm 4KM ma moc max ok 800W?
Chyba temat nie na to forum?
Witam.
Jeśli chodzi o rozmiar , to jakiś silnik modelarski by pasował, a wybór jest ich bardzo duży.
Takie coś np. link
Pojemność tego nie jest akurat napisana , ale wybór tego typu silników jest naprawdę olbrzymi.
Jeśli chodzi o rozmiar , to jakiś silnik modelarski by pasował, a wybór jest ich bardzo duży.
Takie coś np. link
Pojemność tego nie jest akurat napisana , ale wybór tego typu silników jest naprawdę olbrzymi.
-