towar z hkequipment.net
towar z hkequipment.net
W takim stanie przyszły ogniwa. Były dobrze zapakowane, uszkodzenie nie powstało w transporcie, lecz w sklepie bądź wcześniej. Reklamacja złożona, jak zareaguje sklep, czas pokaże.
Wszystko gładkie jak pupa noworodka
Ogniwa nie są z demontażu pakietów.
Ogniwa nie są z demontażu pakietów.
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Można, w zasadzie każdych można tam użyć.
Śledzenie masz od 60USD lub po dopłacie bodajże 2USD.
Śledzenie masz od 60USD lub po dopłacie bodajże 2USD.
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
- energysnake
greg moje dotarły OK , dodatkowo gratisowo zapakowali mi w pudełeczko Ultrafire
Kontakt i wysyłka ekspresowa lepiej niż na DX itp
Jednego nie rozumie akku kupiłem za 19.99$ , a wysyłka 13.10$
Oczywiście płaciłem tylko za akku wysyłka free
http://img703.imageshack.us/slideshow/w ... g0304r.jpg
Kontakt i wysyłka ekspresowa lepiej niż na DX itp
Jednego nie rozumie akku kupiłem za 19.99$ , a wysyłka 13.10$
Oczywiście płaciłem tylko za akku wysyłka free
http://img703.imageshack.us/slideshow/w ... g0304r.jpg
Ultrafire A10B mod XP-G R5
Lumahunter SE Digital mod XM-L T6
Solarforce L2P XM-L T6 mod by Greg
Lumahunter SE Digital mod XM-L T6
Solarforce L2P XM-L T6 mod by Greg
Może dbają o klienta bo koszty wysyłki nie wliczają się do ogólnej sumy wartości paczki czyli żebyś nie dostał vatu lub jak najmniejszy vatenergysnake pisze:Jednego nie rozumie akku kupiłem za 19.99$ , a wysyłka 13.10$
MPP-1 / Skyline I / L2P T6 / LL P7 / RC-39@XR-E R2 1.05A / C2 HA-III@T6 2.8A / Niwalker NWK600N1/ UF WF-501B / Balder SE-2@U3 3.04A / Shadov TC500 / SF M9
- energysnake
No właśnie z mojego urzędu celnego dowiedziałem się że nigdy nie biorą pod uwagę kosztów wysyłkikodi pisze:Akurat cło i VAT są liczone od wartości towaru + koszty wysyłki
tak samo że rzadko się czepiają jakiś latarek nożyków itp dodatków, najbardziej interesują ich zegarki, elektronika, odzież, po za tym to i tak mają pełne ręce roboty ze względu na internetowych zamawiaczy różnych dopalaczy i środków odurzających pod różnymi wymyślnymi nazwami tyle się dowiedziałem
MPP-1 / Skyline I / L2P T6 / LL P7 / RC-39@XR-E R2 1.05A / C2 HA-III@T6 2.8A / Niwalker NWK600N1/ UF WF-501B / Balder SE-2@U3 3.04A / Shadov TC500 / SF M9
Wspólnotowy kodeks celny mówi jasno, że koszty opakowania i transportu powinny być wliczane do wartości przesyłki. (Transport to usługa)XiJaro pisze:No właśnie z mojego urzędu celnego dowiedziałem się że nigdy nie biorą pod uwagę kosztów wysyłkikodi pisze:Akurat cło i VAT są liczone od wartości towaru + koszty wysyłki
Zatem koszt towaru + transport. Od tego cło, a później VAT (i ew. akcyza).art. 32 ustęp 1
W celu ustalenia wartości celnej z zastosowaniem art 29., do ceny faktycznie zapłaconej lub należnej za przywożone towary dodaje się:
podpunkt e)
(i) koszty transportu i ubezpieczenia przywiezionych towarów oraz
(ii) opłaty załadunkowe i manipulacyjne związane z transportem przywiezionych towarów do miejsca ich wprowadzenia na obszar celny Wspólnoty
Jeśli nie biorą tego pod uwagę to w sumie dla nas dobrze
Nie jest tajemnicą, że wydziały Urzędów Celnych są zasypywane przesyłkami skierowanymi do kontroli i nie ma szans sprawdzić ich wszystkich.
Nasze szczęście ale pomyślcie z drugiej strony jakie pieniądze przepadają i ile miejsc pracy gdyby tak zaostrzyć politykę celnąVeldrinn pisze:i nie ma szans sprawdzić ich wszystkich.
Veldrinn, nie siej paniki i nie wprowadzaj innych w błąd, ponieważ nie sądzę aby ktoś z tego forum zamawiał jednorazowo towar przekraczający równowartości 150 EUR a to co Ty cytujesz tyczy się tylko i wyłącznie takiego właśnie przypadku.Veldrinn pisze:Wspólnotowy kodeks celny mówi jasno, że koszty opakowania i transportu powinny być wliczane do wartości przesyłki. (Transport to usługa)
Cytat:
art. 32 ustęp 1
W celu ustalenia wartości celnej z zastosowaniem art 29., do ceny faktycznie zapłaconej lub należnej za przywożone towary dodaje się:
podpunkt e)
(i) koszty transportu i ubezpieczenia przywiezionych towarów oraz
(ii) opłaty załadunkowe i manipulacyjne związane z transportem przywiezionych towarów do miejsca ich wprowadzenia na obszar celny Wspólnoty
Koledzy, cło nam nie grozi jeśli nie przekroczymy 150 EUR, a w naszym przypadku (wysyłka komercyjna poniżej 150EUR) ewentualny VAT będzie naliczony z ceny towaru bez jego przesyłki, ale to dopiero wtedy kiedy wartość towaru przekroczy 22 EUR, no chyba że sprowadzamy na firmę i będziemy tym handlować to co innego.
pozdrawiam