Więcej [A] na diodę

Czyli wszystko co potrzebne prawdziwemu DIY'owi;) Porady, pytania i opisy używanego przez nas sprzętu.
Anusiak1

Więcej [A] na diodę

Post autor: Anusiak1 »

Witam
Panowie co by trzeba było zmienić w tym driverku aby zwiększyć Amperaż, który pójdzie w diodę? Fenix TK35 najlepiej abyście opisali to jakoś "łopatologicznie" ponieważ sam tego nie zrobię tylko komuś zlecę

Obrazek
Obrazek

pozdrawiam
Liro

Post autor: Liro »

Na górnym zdjęciu po lewej sa 2 duże "żuczki" z napisem R100, zmień je na takie same z napisem R075 :-)
gorącego lata...
2010...
przystąpiłem do tego Forum...
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

łatwiej będzie "na kanapkę" trzeciego R100 dolutować na te dwa, które są.... :mrgreen:
(p.s. nie gwarantuję, że stuningowany driverek będzie stabilnie i długo pracował. Może...zdechnąć, wyzionąć krzem... )
Anusiak1

Na jakimś forum czytałem że ktoś tuningował i hula to bez zarzutu i dlatego kusi mnie przerobienie tego drivera skoro w diodę można pakować nawet 4A. Podobno w oryginale czyli w wersji ze zdjęć na diodę idzie 2,8 A
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

jeżeli elementy mają zapas mocy(driverek wytrzyma) to dorzucenie jednego R100 na kanapkę da Ci jakieś 4,2A w diodę.
Anusiak1

4,2A w diodę zwiastuje jej szybką śmierć, dlatego byłbym skłonny dać jej około 3,2 - 4A max. tylko nie wiem jak to zrobić :shock:
a z drugiej strony ciekawy jestem czy nie będzie problemu z odprowadzeniem ciepła.
Dziękuje Wam za szybkie odpowiedzi.

[ Dodano: 30 Kwiecień 2011, 01:00 ]
Jeszcze tylko podajcie mi jakieś namiary na jakąś stronkę gdzie mogę kupić takie rezystorki SMD
ODPOWIEDZ