Ładowarka iMAX B6
Ładowarka iMAX B6
Zamierzam kupić taką ładowarkę, gdyż potrzebuję do ładowania ogniw Li-on. Tak patrzyłem na allegro i kosztuje ok 150. Patrzyłem też na dealextreme, tam ok 100 zł. Jeszcze sprawdziłem ebay, tam można dostać poniżej 100 zł. Tylko, że nie mam wcale doświadczenia na ebay-u jak i na dealextreme Czy ktoś z Was zamawiał to gdzieś z zagranicy? Różnica jak dla mnie jest duża, przesyłka jest darmowa, więc myślę, że warto.
Tutaj masz wszystko po kolei wytłumaczone, na pewno sobie poradzisz
A mam takie pytanie, bo jestem trochę laikiem w tym temacie. Tak patrzę na ofertę na DX i wydaje mi się, że w zestawie nie ma złączek (nie wiem jak to fachowo nazwać) do ładowania pakietu, np 4s2p albo 4s3p. Tak więc czy takie złączki można dostać na DX? Tylko czy w ogóle można taki pakiet ładować, bo ładowarka obsługuje tylko 1-6 Li-on?
Złączki dla pakietów 4s2p i 4s3p są takie same jak dla 4s1p... to ile ogniw jest połączone równolegle dla balansera nie ma specjalnego znaczenia bo one balansują się same poprzez to, że są tak połączone. Pakiety 2p, 3p itd będą miały natomiast mniejszą rezystancję wypadkową ogniw w stosunku do rezystancji wewnętrznej pojedynczego ogniwa.bobo100 pisze:Tak patrzę na ofertę na DX i wydaje mi się, że w zestawie nie ma złączek (nie wiem jak to fachowo nazwać) do ładowania pakietu, np 4s2p albo 4s3p
Chyba, że chcesz ładować jakiś udziwniony pakiet, to podaj co to ma być to poszukamy złączek
Złączka balansująca jest w pakiecie który ładujesz, ładowarka z balancerem ma tylko gniazda do podłączenia zasilania głównego pakietu i gniazdo do balansowania.
B6 mam, B5 na oczy nie widziałem ale z tego co pamiętam to B5 potrafi balansować tylko 5 ogniw li-ion (li-po) - B6 jak sama nazwa wskazuje 6 szt.
B5 ma prąd balansujący zdaje się 200 mA, B6 - 300 mA.
Jest jeszcze jakaś tam drobna różnica w zakresie napięć zasilających i chyba B5 potrafi ładować o jedno ogniwo NiMH mniej.
B6 mam, B5 na oczy nie widziałem ale z tego co pamiętam to B5 potrafi balansować tylko 5 ogniw li-ion (li-po) - B6 jak sama nazwa wskazuje 6 szt.
B5 ma prąd balansujący zdaje się 200 mA, B6 - 300 mA.
Jest jeszcze jakaś tam drobna różnica w zakresie napięć zasilających i chyba B5 potrafi ładować o jedno ogniwo NiMH mniej.
- energysnake
Proszę bardzo
http://allegro.pl/przedluzacz-do-balans ... 65194.html
http://allegro.pl/przedluzacz-do-balans ... 65194.html
Ultrafire A10B mod XP-G R5
Lumahunter SE Digital mod XM-L T6
Solarforce L2P XM-L T6 mod by Greg
Lumahunter SE Digital mod XM-L T6
Solarforce L2P XM-L T6 mod by Greg