Nowa przednia lampka rowerowa
Nowa przednia lampka rowerowa
Witam wszystkich forumowiczów
Od dłuższego czasu przymierzam się do kupna nowej latarki na rower.
Obecnie używam MTE SSC P7-C , ale ostatnio są problemy ze sterownikiem.
Świeci może na 10% swojej maksymalnej mocy.
Wiec po przeczytaniu wątków i opinii na forum mój wybór padł na:
Solarforce L2 Cree XML T6
oraz
Solarforce L2 MCE Warm White 5-Mode
Nie jestem pewny którą lepiej wybrać niestety moja wiedza jest jeszcze zbyt mała.
Zależy mi na jak największej mocy, niezawodności. dobrym wykonaniu latareczki.
Prosiłbym o sugestie, opinie i pomoc w wyborze nowego przedniego światełka.
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Od dłuższego czasu przymierzam się do kupna nowej latarki na rower.
Obecnie używam MTE SSC P7-C , ale ostatnio są problemy ze sterownikiem.
Świeci może na 10% swojej maksymalnej mocy.
Wiec po przeczytaniu wątków i opinii na forum mój wybór padł na:
Solarforce L2 Cree XML T6
oraz
Solarforce L2 MCE Warm White 5-Mode
Nie jestem pewny którą lepiej wybrać niestety moja wiedza jest jeszcze zbyt mała.
Zależy mi na jak największej mocy, niezawodności. dobrym wykonaniu latareczki.
Prosiłbym o sugestie, opinie i pomoc w wyborze nowego przedniego światełka.
Z góry dziękuję i pozdrawiam
carlos69
Witam ponownie.
Zamówiłem dwie sztuki Solarforce L2 Cree XML T6,
dla mnie i zarazem dla ojca.Czarną oraz srebrna.
Myślę ze będę zadowolony, zawsze mam jeszcze możliwość zamontowania obok mojej starej MTE - kolega DNF zaoferował pomoc w naprawie sterowniczka
Taka ilość światła zupełnie wystarczy na nocne wyprawy po ścieżkach borów tucholskich.
Zamówiłem dwie sztuki Solarforce L2 Cree XML T6,
dla mnie i zarazem dla ojca.Czarną oraz srebrna.
Myślę ze będę zadowolony, zawsze mam jeszcze możliwość zamontowania obok mojej starej MTE - kolega DNF zaoferował pomoc w naprawie sterowniczka
Taka ilość światła zupełnie wystarczy na nocne wyprawy po ścieżkach borów tucholskich.
carlos69
-
Ostatnio "obrodziło" na DX (i nie tylko) latarkami z XML T6
W związku z tym mam pytanie czy ktoś miał możliwość porównania wspomnianej tu Solarforce L2 z jej klonem UltraFire WF504B ?
Bo właśnie pojawiła się na DX z tą diodą.
Czy można się spodziewać, że driver w obydwu latarkach będzie porównywalny (w sensie sprawności itd) czy też raczej należy założyć, że nieznacznie niższa cena jest wynikiem "cięć budżetowych" ?
Pozdrawiam
Tomasz
W związku z tym mam pytanie czy ktoś miał możliwość porównania wspomnianej tu Solarforce L2 z jej klonem UltraFire WF504B ?
Bo właśnie pojawiła się na DX z tą diodą.
Czy można się spodziewać, że driver w obydwu latarkach będzie porównywalny (w sensie sprawności itd) czy też raczej należy założyć, że nieznacznie niższa cena jest wynikiem "cięć budżetowych" ?
Pozdrawiam
Tomasz
Ten wspomniany Solarforce L2 z KAI to najprawdopodobniej podróba, dioda w nim XM-L bin U2 to lipa (pewnie tak im się napisało), podobnie jak te 1300 lumenów.tomasz_kombi pisze:...W związku z tym mam pytanie czy ktoś miał możliwość porównania wspomnianej tu Solarforce L2 z jej klonem UltraFire WF504B
Oryginał kupisz tu za 29.99 USD + 2 USD przesyłka.
Niestety nie. Nawet bezpośrednie porównanie świecenia diod Q3 i Q5, raczej nie przyniesie Ci rozstrzygających wyników w warunkach domowo-polowych.carlos69 pisze:Czy można w jakiś sposób np. wizualnie rozróżnić bin diody??
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
-
Wynika z tego, że to co pojawiło się na DX jest "podróbką podróbki" albo "klonem podróbki" ... czy jak kto wolifredek pisze: Ten wspomniany Solarforce L2 z KAI to najprawdopodobniej podróba,
Warto tym sobie zawracać głowę przy różnicy rzędu 35 zł?