Pomoc w wyborze lampy przedniej

Oświetlenie przednie i tylne w rowerze, zasobniki na baterie. Komfort i bezpieczeństwo nocnej jazdy.
edek

Post autor: edek »

W tym opisie lampki z Allegro widać że pisała to osoba nie mająca o tym pojęcia. Pozwolę sobie zacytować:
Standardowa żarówka została zastąpiona reflektorem o mocy 40 luxów,
w zesatwie akumulatorki o mocy 4 Ni-MH
Awatar użytkownika
pawelsz

Post autor: pawelsz »

karlosboy, cóż- wg Ciebie jest rożnie, wedle Exifa jest tak samo - dla obu zdjęć

# Exposure Time (1 / Shutter Speed) {0x829A} = 4/1 second ===> 4 second
# Lens F-Number / F-Stop {0x829D} = 35/10 ===> ƒ/3.5
# ISO Speed Ratings {0x8827} = 80

na pewno optyka dla szosówki musi być inna niz dla mtb, ciaśniej i dalej, ale to oczywista oczywistość przecież- w terenie nie jeździ się 50km/h...
Awatar użytkownika
bandit

Post autor: bandit »

pawelsz pisze:
na pewno optyka dla szosówki musi być inna niz dla mtb, ciaśniej i dalej, ale to oczywista oczywistość przecież- w terenie nie jeździ się 50km/h...
Tutaj bym się troszkę nie zgodził odnośnie tego że w terenie nie jeżdzi się 50 km/h :grin: . Mi się czasem zdarza :twisted:

Kiedyś robiłem testy z rozkładem światła na szosę i zrobiłem prototypową lampkę z "daszkiem". Spisało się to rewelacyjnie lecz musiał być dość długi . Dla wyobrażenia, lampka miała długość ok 50 mm a daszek ok 20-23 mm .Było daleko i dość szeroko z leda p7. A jadących z przeciwka nic nie oślepiało :-) Niestety nie miałem tokarki więc nie wyglądało to pięknie ale działało. I tym samym udało się połączyć mocną lampkę z użytecznością.
Awatar użytkownika
marcus

Post autor: marcus »

weź kup se jednąlatarke z XM_L wersje z głebdszym refem by skupiało na DX jest

http://www.dealextreme.com/p/eastward-y ... 8650-50513
http://www.dealextreme.com/p/uniquefire ... 8650-50463

+ może jeszcze xp-g i GO
ODPOWIEDZ