Dioda ta pochodzi z ultrafire C3, nie wiem jaki ma symbol ale w porównaniu do R2 to jej dużo brakuje. Pomysł z fokusem chyba warto rozwinąć bo jego przydatność jest duża, wszystko w jednym, być może warto też pomyśleć nad inną diodą niż cree, może Edison dawał by okrągły beam lub seul, warto spróbować. Teraz popadłem w obsesję stworzenia doskonałej latarki i cienko to widzę, zaczną się eksperymenty a żona to mnie z domu wyrzuci bo cały czas tylko te latarki robię

. Głowica ta jest pierwszą która powstała i przyznam się że nie łatwo będzie mnie namówić na następną ( w drugim moim temacie oczywiście powstaną jeszcze 2 szt. być może troszkę inne, muszę ją jeszcze przeanalizować ale wydaje mi się że wszystko z nią ok ) strasznie dużo czasu mi zajęło skonstruowanie tej jednej. Bardzo bym chciał też w swoje ręce dostać jakiś spory ref ale nie mam pojęcia gdzie go dostać, a wiem co bym z nim zrobił

. Pomysłów mam tyle że do końca życia by czasu nie starczyło, po głowie chodzi mi HID , lampka dla dziecka czeka w kolejce i sporo więcej wynalazków. Pieniądze jakie zarobię na tych kilku sztukach przeznaczę na dalsze projekty, chodzi mi też po głowie jakiś mod gotowej latarki, może wspólnie jakąś jedną z DX wybierzemy i troszkę w niej nabałaganimy

.
Pozdrawiam.