Witam
Tak się zastanawam, czy nie sprawić sobie Brinyte D8 . Z sesji zdjęciowej zrobionej przez Teonia na torch.pl wynika, że jest to całkiem fajny klon Tiablo. Ma toto dość solidną mosiężną pigułę, zatem powinna dobrze odprowadzać ciepło i pewnie zmodyfikować się da. Chodzi mi o to, by jako efekt końcowy wyszedł thorwer oparty na SST-50. Z tego co widziałem, Mar3 zmodyfikował tak swojego Tiablo więc pewnie i ten klon by się dał. Chodzi mi o taką przeróbkę, która pozwoliłaby na rozsądne świecenie czegoś takiego z pojedynczego akumulatora 18650, no i coby miało to co najmniej dwa tryby. Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że w tej sytuacji nie wysteruję diody tak, żeby wykorzystać jej możliwości Chodzi mi o maksimum tego co można przy takim zasilaniu osiągnąć. No chyba, że przypadkiem pasowałaby przedłużka z Tiablo, tak jak ich szybki podobno pasują. Jaki driver do tego najbardziej by się nadawał, no i czy konieczna jest w tym wypadku ingerencja w reflektor?
Pozdrawiam
Marconi
Brinyte D8
Przedłużka z Tiablo nie pasuje. Inny skok gwintu. Był to główny powód, dla którego odpuściłem sobie właśnie taką przeróbkę, o której mówisz. Z jednego akusa szału nie będzie, niestety. Z dwóch i owszem - mam UF-1500, w którą wsadziłem sterownik, dający 4,3A w diodę - z 2 akusów ciągnie 2,6A i całkiem ładnie daje radę.
Nie jestem leniwy, tylko energooszczędny.
Dzięki, że się odezwałeś.
Szkoda, że nie pasuje ta przedłużka, bo latarka widzi mi się fajna, ale może jednak warto wydumać choć na jednym. W końcu Olight w M21 wpakował właśnie tą diodę i jakoś daje radę. Fakt, że dioda jedzie tylko na pół gwizdka, ale i tak wygar ma większy od R-5. Kiedyś zastanawiałem się nad nią, ale wolałem fenixa TK-12 z R-5. Taki mały thorwer też by się mi przydał na łódź. Tam jest solidny ref, więc efekt powinien mimo wszysko być przy przyzwoitym driverze. Co prawda mam RQ Speara przerobionego na R-5, ale to jest coś pośredniego pomiędzy szperaczem, a użytkową osobistą latarką. Fakt, że świeci jaśniej i dalej, choć krócej od Fenixa z tym samym emiterem, ale chciałbym jeszcze mieć jakiś "nieużyteczny" "laserek".
Pozdrawiam
Marconi
Szkoda, że nie pasuje ta przedłużka, bo latarka widzi mi się fajna, ale może jednak warto wydumać choć na jednym. W końcu Olight w M21 wpakował właśnie tą diodę i jakoś daje radę. Fakt, że dioda jedzie tylko na pół gwizdka, ale i tak wygar ma większy od R-5. Kiedyś zastanawiałem się nad nią, ale wolałem fenixa TK-12 z R-5. Taki mały thorwer też by się mi przydał na łódź. Tam jest solidny ref, więc efekt powinien mimo wszysko być przy przyzwoitym driverze. Co prawda mam RQ Speara przerobionego na R-5, ale to jest coś pośredniego pomiędzy szperaczem, a użytkową osobistą latarką. Fakt, że świeci jaśniej i dalej, choć krócej od Fenixa z tym samym emiterem, ale chciałbym jeszcze mieć jakiś "nieużyteczny" "laserek".
Pozdrawiam
Marconi