5xXP-G prototyp nowej lampki rowerowej
5xXP-G prototyp nowej lampki rowerowej
Witam, tak jak zapowiadałem, powstaje nowy projekt , uzupełnienie luki na dużą ilość światła, moja propozycja oparta jest na kolimatorze Ledlinka 35mm 5xXP-G. Elektronikę sterującą zaprojektował Edim, jest to rozwinięcie elektroniki z projektu Falcon, nie będę się o niej na razie rozpisywał, jak wszystko będzie gotowe podam wszystkie niezbędne parametry. Proponuję obejrzeć fotki, lampka głowicą nawiązuje do swojego słabszego brata jednak na zdjęciach nie ma jeszcze zakrętki która może nieco zmienić wygląd całości . Konkretnie ta lampka będzie własnością jednego z naszych forumowych kolegów, tak jak wspomniałem będzie to mała seria około 20-30szt , pierwsze sztuki gotowe będą w przeciągu 3-5 tygodni.
Na koniec kilka fotek.
Pozdrawiam.
Na koniec kilka fotek.
Pozdrawiam.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
-
Już w całości .
Nie wiem czy będę miał siłę dziś zrobić fotki jak świeci, jak nie dziś to jutro.
Pozdrawiam.
Nie wiem czy będę miał siłę dziś zrobić fotki jak świeci, jak nie dziś to jutro.
Pozdrawiam.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Zasilanie będzie dość elastyczne , lampka ruszy od 6V nie mal do 20V, zalecamy zasilanie 7,4V jak i 11,1V pakiety dwu jak i trzy ogniwowe, najlepiej jest stosować pakiety Li-poli, oczywiście Li-jon też jak najbardziej. Elektronika będzie w stanie sama rozpoznać jaki pakiet została podłączony , jest to potrzebne w celu prawidłowych wskazań stanu aku. Elektronika jest naprawdę ciekawa i posiada sporo opcji które będą wykorzystywane w kolejnych konstrukcjach.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.