Mocna leśna lampa - SSC-P7 + 2*XP-E 16W 3-Mode 1400-Lumen?

Oświetlenie przednie i tylne w rowerze, zasobniki na baterie. Komfort i bezpieczeństwo nocnej jazdy.
Awatar użytkownika
Ptaszyna
Kontakt:

Mocna leśna lampa - SSC-P7 + 2*XP-E 16W 3-Mode 1400-Lumen?

Post autor: Ptaszyna »

Witajcie! Pierwszy post więc słowo przywitania... ;)
Czynnie muzykuję, pół-czynnie fotografuję, w jednej z prac zajmuję się lutnictwem i naprawą sprzętów muzycznych, lutownica i majsterkowanie obce mi nie są, problem tylko w zbytniej dokładności, już tłumaczę na przykładzie. Dwa tygodnie temu postanowiłem wymienić opony w rowerze... Teraz mam nowe opony, dętki, stery, suport, łańcuch, pancerze, linki, klamki, manetki, przednią przerzutkę, kierownicę, chwyty i pomalowaną ramę...
Dzięki lekturze tego forum zrodził się pomysł na zbudowanie swojego światełka ale jak już zacznę to przy moim pedantyzmie i natłoku różnych zajęć zdąży zima nadejść zanim skończę i będę zadowolony. Chyba jednak kupię coś gotowego żeby cieszyć się z jazdy jak najszybciej.

W oko wpadła właśnie ta lampa SSC-P7 + 2*XP-E 16W 3-Mode 1400-Lumen. Wiadomo, że chińskie małe rączki dokonywały pomiarów swoimi chińskimi małymi mierniczkami wg swoich chińskich marketingowych norm ale mniejsza o to. Czy w podobnych pieniążkach można znaleźć dla niej jakąś podobnie świecącą konkurencję? Oczywiście śledzę wątki o jej poprzedniku HA-III SSC P7-C (SXO) 3-Mode 900-Lumen LED Bike Light Set , wiem że w początkowej fazie produkcji występuje sporo niedoróbek, że tu zapewne jest tak samo a polerowaniem i smarowaniem nie wszystko da się osiągnąć... :neutral:

[ Dodano: 6 Maj 2010, 12:02 ]
Ruch w temacie widzę niemiłosierny, normalnie nie nadążam czytać Waszych postów... ;)
No nic, kasa pojawiła się w końcu na PayPal'u - już przed chwilą zamówiłem tą lampkę , zobaczymy kiedy i w jakim stanie doleci... :twisted:

[ Dodano: 7 Maj 2010, 08:59 ]
Ho, ho, ho, wczorajszy status: "Waiting for supplier".
Dziś już: "Packaging".

[ Dodano: 8 Maj 2010, 19:57 ]
Przelotka do zasilacza: "Shipped via Air Mail"
Lampka: "Processing - Awaiting Stock"
vandar

Re: Mocna leśna lampa - SSC-P7 + 2*XP-E 16W 3-Mode 1400-Lume

Post autor: vandar »

Ptaszyna pisze:Witajcie! Pierwszy post więc słowo przywitania... ;)
Czynnie muzykuję, pół-czynnie fotografuję, w jednej z prac zajmuję się lutnictwem i naprawą sprzętów muzycznych, lutownica i majsterkowanie obce mi nie są, problem tylko w zbytniej dokładności, już tłumaczę na przykładzie. Dwa tygodnie temu postanowiłem wymienić opony w rowerze... Teraz mam nowe opony, dętki, stery, suport, łańcuch, pancerze, linki, klamki, manetki, przednią przerzutkę, kierownicę, chwyty i pomalowaną ramę...
Dzięki lekturze tego forum zrodził się pomysł na zbudowanie swojego światełka ale jak już zacznę to przy moim pedantyzmie i natłoku różnych zajęć zdąży zima nadejść zanim skończę i będę zadowolony. Chyba jednak kupię coś gotowego żeby cieszyć się z jazdy jak najszybciej.

W oko wpadła właśnie ta lampa SSC-P7 + 2*XP-E 16W 3-Mode 1400-Lumen. Wiadomo, że chińskie małe rączki dokonywały pomiarów swoimi chińskimi małymi mierniczkami wg swoich chińskich marketingowych norm ale mniejsza o to. Czy w podobnych pieniążkach można znaleźć dla niej jakąś podobnie świecącą konkurencję? Oczywiście śledzę wątki o jej poprzedniku HA-III SSC P7-C (SXO) 3-Mode 900-Lumen LED Bike Light Set , wiem że w początkowej fazie produkcji występuje sporo niedoróbek, że tu zapewne jest tak samo a polerowaniem i smarowaniem nie wszystko da się osiągnąć... :neutral:

[ Dodano: 6 Maj 2010, 12:02 ]
Ruch w temacie widzę niemiłosierny, normalnie nie nadążam czytać Waszych postów... ;)
No nic, kasa pojawiła się w końcu na PayPal'u - już przed chwilą zamówiłem tą lampkę , zobaczymy kiedy i w jakim stanie doleci... :twisted:

[ Dodano: 7 Maj 2010, 08:59 ]
Ho, ho, ho, wczorajszy status: "Waiting for supplier".
Dziś już: "Packaging".

[ Dodano: 8 Maj 2010, 19:57 ]
Przelotka do zasilacza: "Shipped via Air Mail"
Lampka: "Processing - Awaiting Stock"
Ciekaw jestem jak wypadnie w realu natomiast z konkurencji hmmm z ceną może być ciężko ale z mocą bez żadnego problemu najlepiej zrobić samemu np dwururkę z 2xMC-E ok 1500 lumenów albo cuda od MIDI ego 4xXPG :D bije bez porównania jakością i mocą:)

ps /Jak już dojdzie to sesja fotograficzna obowiązkowa :)
realny

Post autor: realny »

Awatar użytkownika
Ptaszyna
Kontakt:

Post autor: Ptaszyna »

realny pisze:Tutaj patrzyliście?

http://forums.mtbr.com/showthread.php?t=601973
Czytałem to przed podjęciem decyzji, jedni twierdzą, że trzeba podmienić kilka elementów na mocniejsze odpowiedniki, inni mówią że nie ma sensu bo i tak działa choć, niby poza specyfikacją. Mnie martwią te cuda na oscyloskopie, może gruntowniejsze zmiany w zasilaniu trzeba będzie wprowadzić i tyle. Wszak obudowa pojemna... ;)

[ Dodano: 13 Maj 2010, 01:27 ]
vandar pisze: ps /Jak już dojdzie to sesja fotograficzna obowiązkowa :)
Się wie! Niech tylko to w końcu wyślą...
Będę mógł porównać z Sigmą Pavą, którą sprawiłem sobie jako pewne, cywilno - miejskie oświetlenie i z "wszędzie-mieszczącym" Olight'em T10, który dojedzie, mam nadzieję, w najbliższy piątek. :mrgreen:
Taaak, widzę już u siebie początki światełkowej choroby! :zly:

[ Dodano: 19 Maj 2010, 09:14 ]
Zmiana statusu, niestety: "Temporary stock shortage, contact us if necessary"

[ Dodano: 20 Maj 2010, 09:19 ]
No to zapytałem wczoraj, jak im się wydaje, czy przedmiot będzie dostępny w ciągu tygodnia, miesiąca..? Odpisali:

Dear Radoslaw,

Apologies for delay caused by unstable market supply.

We are glad to infom you that the item you ordered is available now and your order will be shipped within a few days time (estimation is less than a week). We will send you a shipment notification e-mail once it has been shipped.

Thank you for your patience.

Have a nice day!

Best regards,
Rachel

[ Dodano: 24 Maj 2010, 07:39 ]
Status lampki: "Shipped via Tracked Air Mail".

[ Dodano: 25 Maj 2010, 11:52 ]
Wczoraj na stronie poczty była informacja, że przetwarzają itd a dziś już jasno:
"The item (RB...) will leave Hong Kong for its destination on 26-May-2010"

[ Dodano: 27 Maj 2010, 18:43 ]
No proszę, po 21 dniach od zakupienia i po 19 dniach od wysłania... znalazłem dziś w skrzynce przelotkę do zasilacza.

[ Dodano: 1 Czerwiec 2010, 19:23 ]
Ha! Chyba dziś dzień dziecka albo co... ;)
Po 8 dniach od nadania, odebrałem właśnie "list polecony" z lampką! :mrgreen:
pink

Post autor: pink »

witam,

Jako że to pierwszy post to witam wszystkich.

Jeżeli chodzi o temat to czekam na fotki
oraz informacje czy wogóle opłaca się to kupować.
Jestem zainteresowany :)
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

O tej lampce na tym forum jest temat. Poczytajcie sobie...
ILPT
charsz

Post autor: charsz »

Szkoda ze jestes z Lodzi, z checia porownałbym do poprzednicznki :)
gtsvectra

Post autor: gtsvectra »

zastanawiam się na kupnem tej latarki,
czy ma ktoś może zdjęcia porównawcze z terenu?
ODPOWIEDZ