obrotowy uchwyt na rower...

Oświetlenie przednie i tylne w rowerze, zasobniki na baterie. Komfort i bezpieczeństwo nocnej jazdy.
Awatar użytkownika
familyguy

obrotowy uchwyt na rower...

Post autor: familyguy »

witam,
szukam obrotowego uchwytu na rower.

w międzyczasie sam coś skleciłem (z gumowego uchwytu z DXa mocowanego na rzepy + stary uchwyt od CAT EYEa umożliwiający regulację poziomą), ale chociaż spędziłem nad tym niezliczoną ilość h, mam do tego średnie zaufanie.

obrotowy uchwyt FENIX z DXa się podobno nie do końca sprawdza, bo grzechocze na wertepach i nie ma płynnej regulacji tylko skokową. w istocie lepsza taka, niż żadna i jeżeli niczego innego nie znajdę, to pewnie to w końcu zamówię. inne obrotowe z DXa, to podobno straszna chała...

widziałem gdzieś tutaj uchwyt wyglądający jak te najbardziej popularne gumoplastiki z DXa, ale z możliwością obracania - nie wiem czy to nie od LED LENSERów. prośba o pomoc w namierzeniu.

THX from the mountain :!:
Gardol

Post autor: Gardol »

Awatar użytkownika
familyguy

dzięki Gardol :) dokładnie o to chodziło :twisted:
Zbanowany za personalne atakowanie i obrażanie innych użytkowników.
adipap

Post autor: adipap »

Mam takie pytanie, czy ten uchwyt led lenser dobrze się zachowuje? Tzn. czy nie przekręca się na wybojach, nie wycierająte ząbki? Ktoś w ogóle używa takiego i ma wyrobione jakieś zdanie?
Awatar użytkownika
bandit

Post autor: bandit »

Wydaje mi sie ze midi ma takie w swoich projektach ( chociaz moge sie mylic ) oswietlenia na rower i zapewne cos wiecej moze powiedziec.
Awatar użytkownika
Bocian
Site Admin

Post autor: Bocian »

Zgadza się Midi je używa. Ja również wkrótce zacznę. Plusem względem tych tanich z DXa jest możliwość obrotu w poziomie (działa to sztywno i pewnie, raczej nie powinno się szybko poluzować) oraz możliwość montażu na kierownice fi 32mm. Materiał wygląda na identyczny jak tych z DXa. Cena niestety już sporo wyższa.
Sometimes darkness can show you the light
Awatar użytkownika
familyguy

ten mój uchwyt okazuje się całkiem spoko, tylko w związku z tym, że górna część jest z gumy
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.31871
to na wybojach wpada w lekkie wibracje (jakby drżenie), co może trochę irytować. z drugiej strony jest to też jakaś amortyzacja - coś za coś.

a ten, nie najtańszy uchwyt led lensera pozostanie na razie alternatywą do kupienia, jak mi padnie ta moja samoróbka :)

mogę przemycić mały bonusik? :twisted:
http://www.youtube.com/watch?v=1sJrykw6UxA
ODPOWIEDZ