Romisen RC-G2 dobra baza do modyfikacji różnych.
Miodosław, podłącz do zasilacza stacjonarnego, ale przez włącznik. To rozwieje wątpliwości.
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Witam
Eeee no to chyba masz coś nie teges. Przed chwilą pomierzyłem mój egzemplarz i z Eneloopa bierze 2,3A przy napięciu 1,25V a w LEDa idzie 760mA.
Na świeżutkim Eneloopie pamiętam, że brał 2,8A a w LEDa szło trochę ponad 800mA, ale to była wersja ze zmodowanym wyłącznikiem.
Pozdrawiam
PS: Być może masz uwalony kondensator na wejściu przetwornicy, dwa razy mi się rozpadły podczas odlutowywania takich "podejrzanych" przetwornic.
Eeee no to chyba masz coś nie teges. Przed chwilą pomierzyłem mój egzemplarz i z Eneloopa bierze 2,3A przy napięciu 1,25V a w LEDa idzie 760mA.
Na świeżutkim Eneloopie pamiętam, że brał 2,8A a w LEDa szło trochę ponad 800mA, ale to była wersja ze zmodowanym wyłącznikiem.
Pozdrawiam
PS: Być może masz uwalony kondensator na wejściu przetwornicy, dwa razy mi się rozpadły podczas odlutowywania takich "podejrzanych" przetwornic.
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Hej, planuję zmienić diodę w RC-G2 na Q5. Nie mam żadnego doświadczenia jeśli o to chodzi więc czy moglibyście podpowiedzieć czy ta dioda się nada: http://allegro.pl/item967726029_led_cre ... 205lm.html ? Rozumiem, że podstawa ma mieć 16mm, nie wiem niestety jaki jest wymiar podanej. Napisałem zapytanie, czekam na odpowiedź, ale może ktoś z forumowiczów już miał styczność z tą diodą
Dzięki.
Dzięki.
??night_82 pisze:Na pewno dużo, tyle co kolega wyżej, sama XR-E ma wymiar podstawy 7x9mm
To "dużo" to jest właśnie około 21mm, tak jak napisał toosh, związane jest to z dokładnością wykonania stara przez różnych producentów.
A XR-E są nawet na MCPCB Φ12mm, więc tu rozmiar diody nie ma wielkiego wpływu....
Pozdrawiam
No można to i tak nazwać, bo to odległość pomiędzy równoległymi bokami, ale star wpisuje się w okrąg o średnicy około 21mm.ferenchy pisze:Dzięki za odpowiedź. Otrzymałem również informację od rgblighting, że średnica to 20mm. Podejrzewam, że nic nie stoi na przeszkodzie, żeby trochę spiłować podstawę?
Raczej nie da się spiłować, bo mogą zniknąć Ci pady do polutowania kabelków
Diodę się lutuje do MCPCB, na pastę się montuje gotowy zestaw do piguły w latarce.ferenchy pisze:Przy okazji zapytam, do zamocowania nowej diody używa się tylko pasty termoprzewodzącej?
Pozdrawiam
-
Pewnie wiecie jak wielka jest różnica miedzy ITP A3 EOS a RC-G2+ Sku 7880.Która z nich świeci mocniej ?Domyślam się ze Romisen ,ale ITP jest mniejsze i chyba też nieżle świeci.Muszę wybrać między ITP a Romisenem.Jadnak boję się że romek z driverem z
DX będzie za jakiś czas mrugał,jak to zaobserwowałem w innych driverach z DX
DX będzie za jakiś czas mrugał,jak to zaobserwowałem w innych driverach z DX
romek dobrze zrobiony nie mryga, to są troszkę inne światełka- itp to maluszek na EDC i świeci szeroko, romi daje znacznie dalej na zasieg.
Zalezy do czego będziesz tego używać - zapytaj siebie czy wolisz coś niknącego wręcz w kieszeni, czy coś większego, co się czuje w ręce i co daje lepiej na zasięg, ale mniej niż ITOP pod nogi
Zalezy do czego będziesz tego używać - zapytaj siebie czy wolisz coś niknącego wręcz w kieszeni, czy coś większego, co się czuje w ręce i co daje lepiej na zasięg, ale mniej niż ITOP pod nogi