Jaką barwę wybrać
Jaką barwę wybrać
Witajcie kochani forumowicze,
zdążyłem się już do was bardzo przywiązać.
Chciałbym zadać kolejne durnowate pytanie.
Jaką barwę wybrać palnika w celu przerobienia szperacza halogenowego na HID.
na allegro znalazłem Palniki od 4300 do 12000 K . Wiem ze im wyzej tym światło jest bardziej niebieskie ale jaki wybrać by jasność strumień światła był największy? Proszę o propozycje , dodam że jako body chcę zastosować MacTronic JML2940.
zdążyłem się już do was bardzo przywiązać.
Chciałbym zadać kolejne durnowate pytanie.
Jaką barwę wybrać palnika w celu przerobienia szperacza halogenowego na HID.
na allegro znalazłem Palniki od 4300 do 12000 K . Wiem ze im wyzej tym światło jest bardziej niebieskie ale jaki wybrać by jasność strumień światła był największy? Proszę o propozycje , dodam że jako body chcę zastosować MacTronic JML2940.
- Calineczka
- Kontakt:
może wybierz sobie po prostu taki kolor, jaki Ci najbardziej odpowiada, jaki najbardziej lubisz? Jak nie wiesz który kolor jest który to zerknij do działu diody led, masz tam tablice barwne. Podobno najbardziej zbliżone do dziennego to 5500K 
Przez mgłę lepiej przebija się cieplejszy kolor...a co do postrzegania szczegółów i kolorów to chyba ilu uzytkowników tyle opinii

Przez mgłę lepiej przebija się cieplejszy kolor...a co do postrzegania szczegółów i kolorów to chyba ilu uzytkowników tyle opinii

oskar, to bedzie tak mocno dawac ze nie zauwazysz roznicy w jasnosci.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Dziękuje panowie za rady, w ramach wdzieczności obaj otrzymaliście odemnie po punkcie, musze sie pochwalić , dziś zdałem ostatni egzamin , ten co miał być warunkowy jednak nie jest i 500 zł w kieszeni na rozwój hobby (U.G. strasznie kasuje za egzaminy dodatkowe), ładowarka już zamówiona, jednak wybrałem ta ultrafire , soshine kupie sobie za jakiś czas dla porównania.