[ANKIETA] Belka usera - jakie są Wasze opinie na ten temat ?

...sprawy techniczne i organizacyjne dotyczące forum...propozycje, uwagi, wnioski, pochwały ;-)...etc

Belka usera - co o Tym myślicie ?

Czas głosowania minął sobota 16 lut 2008, 19:23

Tak.
2
22%
Nie.
3
33%
Jest mi to obojętne.
4
44%

Liczba głosów: 9
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

OOO, a ja nie wiedzialem ze to sie tak nazywa...jak to sie zmienia?
Ja jestem chetny ;-)
Awatar użytkownika
johndoe

Post autor: johndoe »

Nie bardzo wiem, jak to w silniku forum favicon umieścić, pewnie można to gdzieś zdefiniować. Trza pogrzebać w necie i poszukać. :)
EDIT:
To znalezłem tak na szybko:
http://www.phpbb.com/community/viewtopic.php?t=423752

http://www.przemo.org/phpBB2/forum/view ... ht,favicon
Obrazek
Awatar użytkownika
pawelsz

Post autor: pawelsz »

hehe- fajna myśl- ikonki czemu nie, ale propozycja- może nie używajmy belek usera na własnym forum- wiemy gdzie jesteśmy i reklama + link nie jest potrzebny, a łatwiej się czyta :)
ps
taki test mały: to co widać pod treścią nowego postu=odpowiedzi czyta się lepiej, niż forum- nie ma tam grafiki- warto sprawdzić jak to wygląda, o ile szybciej wszystko trwa :)
Awatar użytkownika
Dex-ter

Post autor: Dex-ter »

pawelsz pisze:hehe- fajna myśl- ikonki czemu nie, ale propozycja- może nie używajmy belek usera na własnym forum- wiemy gdzie jesteśmy i reklama + link nie jest potrzebny, a łatwiej się czyta :)
ps
taki test mały: to co widać pod treścią nowego postu=odpowiedzi czyta się lepiej, niż forum- nie ma tam grafiki- warto sprawdzić jak to wygląda, o ile szybciej wszystko trwa :)
Belka usera, to grafika z informacją "Admin","Mod","User" ;). To o czym piszesz, to Userbar ( lub zwany inaczej Usebar ).
Awatar użytkownika
johndoe

Post autor: johndoe »

OT
Widzę, że ovh.org coś leży dlatego mój userbar (w sumie nie związany z forum) się nie ładuje, więc chwilowo go wyłączę :)
Awatar użytkownika
pawelsz

jak zwał, tak zwał- wiadomo o co chodzi, może byc i userbar (belka usera), w każdym razie takie cosik wiszące w stopce na własnym forum nie jest fajne.
Awatar użytkownika
Dex-ter

pawelsz, nie "jak zwał tak zwał", bo gdyby ktoś źle nazwał jakąś część latarki, zrobił byś ai-wai. Userbar to userbar, belka to belka, benner to banner, stopka to stopka. Używając mylnie tych pojęć wprowadzamy w błąd userów i potem wychodzi sytuacja, że wszyscy myślą, że w tej ankiecie proponuję, by każdy użytkownik za jakąś tam ilość postów miał jakaś rangę - NIE. Zostały by tylko 4 grupy. Admin, Junior Admin, Moderator i User - koniec. I dla nich zrobił bym małe graficzki, zajmujące 1-2kb.
Awatar użytkownika
pawelsz

dobzie- Ty jestes guru od grafiki :) - na tym się nie znam, ale może zapamiętam ;)
Ja ino czasem jakieś fotki popełniam- chodziło mi o stopkę napakowaną często różnościami na własnym forum :)
Awatar użytkownika
Dex-ter

pawelsz, zgadza się, w kwestii userbara masz racje - nie ma sensu mieć odnośnika do swojego forum, więc usuwam ;).

Z tym guru to lekka przesada. Znam niejednego 16sto latka, który trzaska takie grafiki, że opad szczęki ;). ( Cóż, pewnie sytuacja jak z reklamy TP.SA - Synek na komunię dostaje Dell'a i Neostradę i zaczyna swoją karierę na forach, w sieci. Co za czasy. ).
Awatar użytkownika
Dominik

Post autor: Dominik »

Ujme to tak - jak ktoś się chce dowartościować to proszę bardzo :).
użytkownik zbanowany za niekoleżeńskie zachowanie (m.in. wykasowanie wartościowych treści ze swoich postów)
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Johndoe, dzieki bardzo za namiar na forum Przemo.
Jak Dexter machnie ta ikonke forum (bardzo prosze o jakies propozycje na forum...) to ja dodam.
W sumie Pawelsz ma racje, userbar na naszym forum z linkiem do naszego forum jest dyskusyjny ;-). Ja tez wylcze....Probowalem dodac userbara do kilku forow, szkoda ale nie wszystkie na to pozwalaja...moze wlasnie dla blokowania reklam, oszczedzania transferow...przejrzystosci...?
Awatar użytkownika
Dex-ter

Dominik, daruj sobie i czytaj co wyżej napisałem.

Calineczka, jasne - nie widzę przeciwwskazań :). To co, ten temacik zamykamy i kosz ? Bo ja nikogo na siłę uszczęśliwiać nie będę - mam co robić ;)
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

zamykamy, ale nie w kibel.
Dominik, nie wiem co miales na mysli piszac te slowa ale moga brzmiec dwuznacznie.I po co to?Znowu okaze sie ze sa lepszi i gorsi?Co to wnioslo do tematu?Dyskusja miala dotyczyc CZY a nie DLACZEGO, z watkami osobistymi i psychoanaliza.
ZAMYKAM.
Zablokowany