Witajcie!
Kupiłem swoją pierwszą "porządniejszą" latarkę - wybór padł na RC-G2.
Zamówiłem 2 szt - po dłuuuugim oczekiwaniu przyszły.
Jedna świeci na żółto, druga na biało.....
Żona dostała żółtą, bo mnie barwa biała pasowała bardziej......nasmarowałem gwinty pastą miedzianą - śmiga aż miło.
Ale......biała ma tendencję do "migotania".
Czasem nie zapali wogóle i trzeba odkręcić trochę lub dokręcić element z diodą.....
Na pewno spotkaliście się z czymś takim?
Jak to naprawić?
Co prawda też myślę o zmianie na U4 ....ale - tej szkoda, by ...poszła na Marnację
Rominsen Rc-G2 ...przerywa :(
No ja Ci powiem że w jednej z tych które przerabiałem mam taki problem i już mi ręce opadły. Wymieniłem w niej sterownik na sku 7880 i po za mocnym skręceniu głowicy przestaje świecić. Zmieniłem sterownik na drugi, poprawiłem wszystkie luty, i dalej to samo.
Dałem nową podkładkę nad diodę i nic to nie zmieniło. U mnie podejrzewam jakieś uszkodzenie mcpcb pod diodą i jak ref bardziej dociska diodę do płytki to robi się jakieś zwarcie albo sam już nie wiem...
Dałem nową podkładkę nad diodę i nic to nie zmieniło. U mnie podejrzewam jakieś uszkodzenie mcpcb pod diodą i jak ref bardziej dociska diodę do płytki to robi się jakieś zwarcie albo sam już nie wiem...
Odkręć głowicę, potem wykręć pigułę na 2 - 3 zwoje i dokręć mocno głowicę spowrotem.
Miałem taki przypadek, po lekkim poluzowaniu dupki też chodził dobrze, okazało się, że wyłącznik jest za bardzo naciskany przez akumulatorek i traci kontakt zewnętrznych blaszek z obudową włącznika.
Pozdrawiam
Miałem taki przypadek, po lekkim poluzowaniu dupki też chodził dobrze, okazało się, że wyłącznik jest za bardzo naciskany przez akumulatorek i traci kontakt zewnętrznych blaszek z obudową włącznika.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.