Rzutnik slajdów WERSJA FINALNA!!
Rzutnik slajdów WERSJA FINALNA!!
Witam, jak rzucalem sie zamiarem zbudowania projektora opartego na mini lcd ,tak stworzylem rzutnik slajdow, sila z q4 daje odpowiedni obraz dla slajdow ,niestety bedzie za malo mocy na ekran lcd ktory pozera od 70%-95% swiatla ,wiec na ekranik lcd oraz odpowiednio mocna diode przyjdzie odpowiedni czas i odpowiednie pieniadze, narazie tyle .
Nie zbudowal bym tego bez waszej pomocy , i wiedzy na forum wiec ogromne podziekowania dla wszystkich ktorzy pomogli , wysluchali durnych pytan z mojej strony, wiele sie nauczylem od was i bardzo sie ciesze, wiem ze taki rzutnik to nic wielkiego ale spedzilem troche czasu na wgryzanie sie w tematy zasilania diod , odpowiednich soczewek skupiajacych , itd itd ,
wersja finalna, wiecej na flick.com/diamondjef
tutaj
Nie zbudowal bym tego bez waszej pomocy , i wiedzy na forum wiec ogromne podziekowania dla wszystkich ktorzy pomogli , wysluchali durnych pytan z mojej strony, wiele sie nauczylem od was i bardzo sie ciesze, wiem ze taki rzutnik to nic wielkiego ale spedzilem troche czasu na wgryzanie sie w tematy zasilania diod , odpowiednich soczewek skupiajacych , itd itd ,
wersja finalna, wiecej na flick.com/diamondjef
tutaj
- Calineczka
- Kontakt:
Dzieki wielkie, kotlet troche juz stary i w tym momęcie w częsciach, styl steampunk fajny ale kolejne projekty beda stricte minimalistyczne, w planach oczywiscie wersja odtwarzajaca filmy ale wiadomo troche czasu brak ,funduszy i zajmuje sie teraz konczeniem fonntany/poidla miejskiego na uczelnie, tabletu i szklanego komputera starcjonarnego.
Ej... ja też tego nie widziałem, więcej takich kotletów proszę Obudowa robi wrażenie, te wzorki na górnej pokrywie, nie wspominając o nóżkach, ah... steampunkowe to, podoba mi się
Ostatnio zmieniony poniedziałek 01 lut 2010, 18:02 przez Volt, łącznie zmieniany 1 raz.
Midi custom @ XM-L :: RC-G2 @ 15880 1/2/3 AA :: UF C3 @własny driver :: Tank007 E06 :: UF A10 :: UF C1 :: Solarforce Skyline 2 @ 4xAMC :: Skyline 1 :: XTAR A01
No na matrycy od mp4 mialo działac, nawet takowa mialem, obraz niewielkich rozmiarów całkiem do przełkniecia , tylko popierwsze za slaba jasność secudno nieodpowiednie soczewki i winietowanie sie pojawiło...
Ha kluczycz robił za on/off mały zamek przyciskał włacznik poprostu i zostawał w tej pozycji , technologia sredniowieczna ale działa.
Jakoś odświeżenie tematu podrzuciło mi szatański plan zagospodarowania tygodnia ferii studenckich na zaprojektowanie kolejnej wersji rzutnika slajdów w oparciu o p7 albo mc-e
oczywiscie w nowej stylistyce, akurat dostep do lasera tnacego niedawno sie pojawił wiec technologicznie może uda mi się ciekawie to zrealizowac siadam za tem jutro do solidWork'a i cos wymysle:)
Ha kluczycz robił za on/off mały zamek przyciskał włacznik poprostu i zostawał w tej pozycji , technologia sredniowieczna ale działa.
Jakoś odświeżenie tematu podrzuciło mi szatański plan zagospodarowania tygodnia ferii studenckich na zaprojektowanie kolejnej wersji rzutnika slajdów w oparciu o p7 albo mc-e
oczywiscie w nowej stylistyce, akurat dostep do lasera tnacego niedawno sie pojawił wiec technologicznie może uda mi się ciekawie to zrealizowac siadam za tem jutro do solidWork'a i cos wymysle:)
mialem mp4 odtwarzacz do tego celu przystosowany matryca 320 na 240 mniejwiecej na 2,2cala , taka z paltopa to bez sensu montowac no i wszystko musi byc jak by tak powiedziec w calosci odtwarzacz/urzadzenie bo owszem nie twierdze ze sie nie da uzyc samej takie matrycy ale to tak klopotliwe ze gra nie warta swieczki.
Swietlik, do testow i zabawy mozna zejsc. Matryca-ok, ale potrzeba do tego sterowanie, a tego raczej sam nei zrobisz. Poza tym brak polaczenia wideo-tylko mozliwosc odpalenia z karty pamieci. Troche lipa, ale mozna tez to przelknac dla testow. Mialem kupe czasu temu pewna MP4 no-name o rozdzielczosci 240x320. Niby kolory dobre, ale film lecial szybciej niz dzwiek..
Takie przesuniecie juz jest raczej nie do przelkniecia nawet dla testow.
Pozdrawiam
DNF
Takie przesuniecie juz jest raczej nie do przelkniecia nawet dla testow.
Pozdrawiam
DNF