witam
na dniach odebrałem przesyłeczke ładowarek latarek z DX i powiem szczerze ze mi sie spodobało.... od dłuższego czasu chodzi za mną ultrafire a10...jednakze wersja na AA z DealExtreme nie ma żadnych trybów i nie ma diody R2 tylko q5
czy ktos z was koledzy doradzi mi jaki przelącznik z trybami zakupic i kolimator z diodą r2 tak aby pasowało Plug&play?
niestety az tak nie jestem obeznany
Wszystko to co potrzebuje ma ultrafire a10 250 LM ale jest na akuśki 18650 jesli sie nie myle:/ a chcialbym cos takiego ale na mniejsze akuśki:)tak zeby nie kupowac kolejnych akumulatorów a zawsze móc włożyc zwykłą baterie AA kupioną w kiosku:)
...piiii... wkręciłem sie w te latarki:/
ultrafire a10 pod AA lub 14500 + kolimator+ 5 trybów z DX??
Zacznijmy wiec od tego ze przy AA mozna wyduscic ok 1,5W w diode czyli ponizej 200lm nawet z R2; roznicy pomiedzy Q5 a R2 nie zauwazysz golym okiem.
Przelacznik z trybami - raczej sam driver ( sterownik ) potrzebujesz - sku.7880 lub sku.7882 jesli tylko do AA a jesli tez na ogniwa liion 14500 (rozmiar jak AA) wtedy sku.15880 (wszystko z DXa)
Przelacznik z trybami - raczej sam driver ( sterownik ) potrzebujesz - sku.7880 lub sku.7882 jesli tylko do AA a jesli tez na ogniwa liion 14500 (rozmiar jak AA) wtedy sku.15880 (wszystko z DXa)
hmmm wiesz co? własnie teraz na dniach przyszła mi ładowarka z akuskami 14500 i cr123
wiec tego akurat mam dostatek:D
tylko zastanawiam sie bo kupiłem ostatnio modowanego ultrafire'a c3 z r2 własnie i naprawde swieci bardzo mocno według danych Tonia (Tonio) generuje 3500 lux na metr kw.
z akuska 14500
fajnie i przyjemnie swieci ta latareczka dlatego chcialem cos podobnego jak a10 ale z trybami... to mowisz ze nie ma sensu kupowac diody r2? nie jest cieplejsza i jasniejsza?
hmm to zakupie sam strownik i latareczke a10
...piiii... warto przy okazji było by zamowic cos moze pod cr123:) super mocnego w sam raz na 2 sztuki no bo po co maja lezec:D moze cos z ssc p7?
...piiii... czemu przed wejsciem na tym forum nie ma ogloszenia o panującej latarkowej grypie która wciąga i zaraża mania latarek?:D
wiec tego akurat mam dostatek:D
tylko zastanawiam sie bo kupiłem ostatnio modowanego ultrafire'a c3 z r2 własnie i naprawde swieci bardzo mocno według danych Tonia (Tonio) generuje 3500 lux na metr kw.
z akuska 14500
fajnie i przyjemnie swieci ta latareczka dlatego chcialem cos podobnego jak a10 ale z trybami... to mowisz ze nie ma sensu kupowac diody r2? nie jest cieplejsza i jasniejsza?
hmm to zakupie sam strownik i latareczke a10
...piiii... warto przy okazji było by zamowic cos moze pod cr123:) super mocnego w sam raz na 2 sztuki no bo po co maja lezec:D moze cos z ssc p7?
...piiii... czemu przed wejsciem na tym forum nie ma ogloszenia o panującej latarkowej grypie która wciąga i zaraża mania latarek?:D
Jesli chodzi o ogolne dane to Q5 sa dostepne cieplejsze niz R2. Wg danych katalogowych R2 jest jasniejsze ale dla nas userow jest to pomijalnie malo zauwazalne. Sensu kupowac raczej nie ma a w szczegolnosci na DXie bo tam kupujac R2 mozna dostac Q2 i odwrotnie ale nigdy nie wiesz jak jest do koncakafi pisze:to mowisz ze nie ma sensu kupowac diody r2? nie jest cieplejsza i jasniejsza?
no dobra kupie sobie a10 plus driverek sku.15880 czy tam trzeba cos lutowac czy wszystko jest plug&play?:) nie bedzie trzeba puszczac w ruch tokarki?:)
co mi doradzisz na cr123 na ssc p7?:)
ma swiecic mocno:) specjalnie zamowilem cr123 pod cos mocniejszego ale cos czuje ze mozna bylo zamowic inne akumulatory:D
co mi doradzisz na cr123 na ssc p7?:)
ma swiecic mocno:) specjalnie zamowilem cr123 pod cos mocniejszego ale cos czuje ze mozna bylo zamowic inne akumulatory:D
do A10 nie wlezie ani 15880 ani 7882/7880- trza albo podtoczyć albo dać na kanapkę, ale to już nie to
ważne, o ile 7880 da niezły wygar z AA, to nie pracuje z 14500 (no spali się), 15880 działa ładnie z 14500, ale bidnie (słabo) z AA, kwestia wyboru co się chce, z AA jaśniej będzie przy 7880, natomiast zasilając z 14500 dioda dostanie ok 0.9A przy 15880 (nie warto lutować w celu prądu 1A w diodę- driverki czasami padają czasem a różnica nie jest duża),czyli znacznie jaśniej
edi
w sumie p7 może byc w dowolnej latarce na CRki, ale sensu żadnego w tym nie ma, RCR123 to za słabe zasilanie, żeby zaspokoić P7 nawet w 50% w czasie sensownym
ważne, o ile 7880 da niezły wygar z AA, to nie pracuje z 14500 (no spali się), 15880 działa ładnie z 14500, ale bidnie (słabo) z AA, kwestia wyboru co się chce, z AA jaśniej będzie przy 7880, natomiast zasilając z 14500 dioda dostanie ok 0.9A przy 15880 (nie warto lutować w celu prądu 1A w diodę- driverki czasami padają czasem a różnica nie jest duża),czyli znacznie jaśniej
edi
w sumie p7 może byc w dowolnej latarce na CRki, ale sensu żadnego w tym nie ma, RCR123 to za słabe zasilanie, żeby zaspokoić P7 nawet w 50% w czasie sensownym