Witam.
Pierwszy mój temat na tym forum w moim życiu. Niestety muszę tak na początek zadać parę pytań. A wiec zaczynam:
[glow=red]1[/glow]
Posiadam obecnie Latarka UltraFire C1 Dioda Cree R2-WC 250 lumenów. Dlatego też pytam o zdaniem Was co sądzicie o tej latarce. Słyszałem że ponoć są to podróbki droższych o stokroć SUREFIRE'ów (ale nie mam zamiaru narazie dawać 300zł na latarkę). Znam przypadek latarki UltraFire lecz na żarniku halogenowym, że z niewiadomych przyczyn odkleiła się izolację na baterii CR123 i spalenił się żarnik. Dlatego martwię się trochę o moja C1.
Tak przy okazji pochwalę się moją świeczką z montażem bocznym o regulacji 180°
[glow=red]2[/glow]
Drugie pytanie . Co to za dioda
Jest ona na stałe zamontowana w 4 częściowym korpusie latarki i tyle co wiem czego na zdjęciu może nie widać układ jest wykonany chyba przez firmę LumiLeds. Zasilanie 3xAAA.
[glow=red]3[/glow]
Co powiecie na temat takiej latareczki/breloczka firmy INOVA. Strona SKLEPU.
Czy opłaca się dawać tyle za takiego malucha, czy info na temat tej latareczki mogą lub czy są prawdziwe i czy nie znacie może czegoś lepszego i poręcznego w podobnej cenie
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Trzy pytania o trzy latarki.
-
Witam
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=1217
Ja jednak z breloczkowych latarek polecam iTP A3 EOS UPGRADED zasięg użyteczny w najjaśniejszym trybie to według mnie co najmniej 30m , zasilanie to jeden akumulatorek AAA . Tu masz recenzję:
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=2243
Jest to Luxeon III star albo Luxeon K2 firmy Philips Lumileds. Oba są już przestarzałePipBoy pisze: 2
Drugie pytanie . Co to za dioda
Tu masz więcej o niej:PipBoy pisze: 3
Co powiecie na temat takiej latareczki/breloczka firmy INOVA.
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=1217
Ja jednak z breloczkowych latarek polecam iTP A3 EOS UPGRADED zasięg użyteczny w najjaśniejszym trybie to według mnie co najmniej 30m , zasilanie to jeden akumulatorek AAA . Tu masz recenzję:
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=2243
Pozdrawiam
Hej Pawle
Ad. 1.
Latarki UltraFire to ekonomiczne maleństwa. Faktycznie, dość często trafiają sie im drobne zazwyczaj problemy z wykonaniem (do samodzielnego poprawienia - styki, odprowadzenie ciepła itp), elektronika bywa średnich lotów a diody jak cię mogę, ale za co płacisz to dostajesz jak mawiają... Dla większości zastosowań takie ekonomiczne latarki są jednak absolutnie wystarczające. Sam mam ze trzy UltraFire w kolekcji i w sumie jeszcze działają
Opisywany przez Ciebie przypadek nie ma za wiele wspólnego z latarką tylko z uszkodzeniem ogniwa z tego co zrozumiałem - w sumie to dość istotne jakich ogniw używasz. Zarówno ze względu na wydajność jak i bezpieczeństwo.
Ad. 1.
Latarki UltraFire to ekonomiczne maleństwa. Faktycznie, dość często trafiają sie im drobne zazwyczaj problemy z wykonaniem (do samodzielnego poprawienia - styki, odprowadzenie ciepła itp), elektronika bywa średnich lotów a diody jak cię mogę, ale za co płacisz to dostajesz jak mawiają... Dla większości zastosowań takie ekonomiczne latarki są jednak absolutnie wystarczające. Sam mam ze trzy UltraFire w kolekcji i w sumie jeszcze działają
Opisywany przez Ciebie przypadek nie ma za wiele wspólnego z latarką tylko z uszkodzeniem ogniwa z tego co zrozumiałem - w sumie to dość istotne jakich ogniw używasz. Zarówno ze względu na wydajność jak i bezpieczeństwo.
Pozdr.
Pikom
Pikom
Hej PipBoy
Fajny uchwyt - wygląda na taki, na którym śmiało można przymocować jakiegoś sporego HID'a
Co do breloczka - pomyśl nad propozycją Piotrek K. - iTP A3 EOS UPGRADED - mam i bardzo sobie chwalę, być może warto trochę dołożyć.
Co do Inovy microlight - dynda sobie przy kluczach do samochodu, do sporadycznego używania jest OK - zauważ, że jest zasilana nietypowymi bateriami (drogie, trudno dostępne), a iTP zasilana jest bardzo popularnymi bateriami AAA.
pozdrawiam
yano
Fajny uchwyt - wygląda na taki, na którym śmiało można przymocować jakiegoś sporego HID'a
Co do breloczka - pomyśl nad propozycją Piotrek K. - iTP A3 EOS UPGRADED - mam i bardzo sobie chwalę, być może warto trochę dołożyć.
Co do Inovy microlight - dynda sobie przy kluczach do samochodu, do sporadycznego używania jest OK - zauważ, że jest zasilana nietypowymi bateriami (drogie, trudno dostępne), a iTP zasilana jest bardzo popularnymi bateriami AAA.
pozdrawiam
yano
pozdrawiam
dziękuję
i do widzenia
yano
dziękuję
i do widzenia
yano
- Calineczka
- Kontakt:
Podziękował za odpowiedzi
C1 mi się bardzo podoba ale boli mnie tylko ten klip do paska mógłby być w druga stronę zamontowany. No i jak widać musiałem ją lekko owinąć izolatką bo montaż był za szeroki.
yano
Montaż jest na szynę RIS/RAS do mojego karabinka AEG. Był dość tani ale jak dla mnie masywny i dobry. Masz tutaj przykładowe zdjęcia ze sklepu
----------------------------------------------------------------------------------------------
Ta latareczka ITP A3 fajniusia i ma przynajmniej Cree a nie zwykłą diodę. Troszkę poodkładam i będę musiał sobie ją sprawić.
PS.
Widzieliście może jakieś szkła do tej C1 lub nawet zamienniki z pleksi?
C1 mi się bardzo podoba ale boli mnie tylko ten klip do paska mógłby być w druga stronę zamontowany. No i jak widać musiałem ją lekko owinąć izolatką bo montaż był za szeroki.
yano
Montaż jest na szynę RIS/RAS do mojego karabinka AEG. Był dość tani ale jak dla mnie masywny i dobry. Masz tutaj przykładowe zdjęcia ze sklepu
----------------------------------------------------------------------------------------------
Ta latareczka ITP A3 fajniusia i ma przynajmniej Cree a nie zwykłą diodę. Troszkę poodkładam i będę musiał sobie ją sprawić.
PS.
Widzieliście może jakieś szkła do tej C1 lub nawet zamienniki z pleksi?