Ładowareczka nowa...

co i jak zrobiłem...
c++

Ładowareczka nowa...

Post autor: c++ »

Zamówiłem sample od MIcrochip'a. MAm nadzieje, że rachunek nie przyjdzie z nimi :? :D
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

C++, i co ma znaczyc taki post?To chyba raczej do kafei sie nadaje. :D
Jak juz chcesz w projektach pisac to moze walnij tu schemacik, zalozenia projektu etc, a nie ze sobie cos zamowiles, jak na projekt to troszke malo, no nie?
A ja jeszcze nigdy za sample placic nie musialem, wiec nie powinno Cie to spotkac (o ile sample zamawiales ;-)
Prosze na przyszlosc nie lać wody w postach, stać nas(Ciebie zwłaszcza!) na więcej niz info ze cos tam sobie zamowiles ;-)
Mam nadzieje, ze sie nie gniewasz za ta uwage... :D
c++

Calineczka pisze:C++, i co ma znaczyc taki post?To chyba raczej do kafei sie nadaje. :D
Jak juz chcesz w projektach pisac to moze walnij tu schemacik, zalozenia projektu etc, a nie ze sobie cos zamowiles, jak na projekt to troszke malo, no nie?
A ja jeszcze nigdy za sample placic nie musialem, wiec nie powinno Cie to spotkac (o ile sample zamawiales ;-)
Prosze na przyszlosc nie lać wody w postach, stać nas(Ciebie zwłaszcza!) na więcej niz info ze cos tam sobie zamowiles ;-)
Mam nadzieje, ze sie nie gniewasz za ta uwage... :D
Obraziłem się :cry:
Żegnam :!: Już Was nie lubie... :cry:

A teraz na poważnie...
Szybko pisałem, bo na poczte jechałem odebrać Maxa (przyszedł, w tygodniu biore się za PCB i robie sterownik do LED, oczywiście zamieszcze tu go)

Schemat:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3bd ... 0e63d.html

Four Voltage Regulation Options:- 4.20V, 4.35V, 4.40V, 4.50V
-Programmable Charge Current: 15 mA to 500 mA
Charge Status Output
- Tri-State Output - MCP73831
- Open-Drain Output - MCP73832

Prosta budowa. Teoretycznie można zrobić w pająku, lecz ja zrobie to PCB. Koszt: mniej niż 7zł. (ze wszystkim)
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

no i lepiej ;-)
Plyteczke namalujesz od reki bo prosta jest czy w jakims programie bedziesz malowal schemat/plytke?Jakim?
c++

Calineczka pisze:no i lepiej ;-)
Plyteczke namalujesz od reki bo prosta jest czy w jakims programie bedziesz malowal schemat/plytke?Jakim?
Nie będe się bawił w termotransfer. Mam fajny, cienki marker do PCB, przy linijce te pare scieżek się narysuje.
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

TAk myslalem ;-)
Scalak to malenstwo, te elementy ktore trzeba dolozyc tez....planujesz jakas obudowe do dedykowanych akku czy krokodylki/magnesy na kabelkach?
c++

Calineczka pisze:TAk myslalem ;-)
Scalak to malenstwo, te elementy ktore trzeba dolozyc tez....planujesz jakas obudowe do dedykowanych akku czy krokodylki/magnesy na kabelkach?
Gumki od Bociana :D
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

...czyli 18650? Moze zostawisz sobie opcję jakichs fajnych gniazd z mozliwoscia wetkniecia kabelkow zakonczonych magnesem/chwytakiem czy czyms co umozliwi Ci ladowanie nie tylko 18650?
c++

Calineczka pisze:...czyli 18650? Moze zostawisz sobie opcję jakichs fajnych gniazd z mozliwoscia wetkniecia kabelkow zakonczonych magnesem/chwytakiem czy czyms co umozliwi Ci ladowanie nie tylko 18650?
Tak, 18650...
dojdą kable zakończone chwytakiem i będą też gumki...
Wszystko będzie na wtykach bananowych, coby można było zmieniać...
ODPOWIEDZ