DealExtreme - zakupy
-
-
Z góry przepraszam, że pojadę troszkę nie na temat (chociaż jest on ściśle związany z DX). Już mówię o co się rozchodzi.
Wiadomo, że większośc z nas za zakupy w DX płaci za pomocą paypala. PayPal przycina sobie na nas kilka gorszy na kursie walut. I teraz pytanie, czy mogę wpłacic na Paypala od razu USD, unikając w ten sposób zamiany waluty przez PayPal? Czyli po prostu zrobie to w obrębie banku (opłaca się bardziej, minimalnie, ale zawsze). Jaką macie wiedzę na ten temat?
P.S. Zamówione 24 listopada - W domu 14 grudnia (odpukac, całkiem niezły wynik)
Wiadomo, że większośc z nas za zakupy w DX płaci za pomocą paypala. PayPal przycina sobie na nas kilka gorszy na kursie walut. I teraz pytanie, czy mogę wpłacic na Paypala od razu USD, unikając w ten sposób zamiany waluty przez PayPal? Czyli po prostu zrobie to w obrębie banku (opłaca się bardziej, minimalnie, ale zawsze). Jaką macie wiedzę na ten temat?
P.S. Zamówione 24 listopada - W domu 14 grudnia (odpukac, całkiem niezły wynik)
Uf wszystko doszło nikt się nie przytulił. )
Paczki przakazane przez DX na wysyłkę
2009-11-19
2009-11-24
Doszły do mnie wczoraj.
czyli 2009-12-15
Poczta widać też zaczyna się ociągać przed świętami. Wcześniej (wrzesień-październik) szło z HK w 7 dni.
Mam już komplet noży ceramicznych do kuchni - super sprawa - żona w końcu ma prezent. )
Paczki przakazane przez DX na wysyłkę
2009-11-19
2009-11-24
Doszły do mnie wczoraj.
czyli 2009-12-15
Poczta widać też zaczyna się ociągać przed świętami. Wcześniej (wrzesień-październik) szło z HK w 7 dni.
Mam już komplet noży ceramicznych do kuchni - super sprawa - żona w końcu ma prezent. )
Na stronie 29 tego wątku jest post prozor'a który to wyjaśniaszocha1991 pisze:Z góry przepraszam, że pojadę troszkę nie na temat (chociaż jest on ściśle związany z DX). Już mówię o co się rozchodzi.
Przy okazji potwierdzam, że PP zdziera, bo w okolicach 30 strony miałem wątpliwości
Różnica między proponowanym kursem PP a rzeczywistym obciążeniem zwykłej Visy Electron z mBanku, wyszła przed chwilą na 98,8318 % - i to pomimo podwójnego przeliczania tej karty (USD>EUR>PLN).
(niestety) ERRATA
Za wcześnie się cieszyłem, transakcję mBank rozliczył po 2 dniach i ze względu na spadający kurs złotego pobrał więcej niż pierwotnie zablokował.
Było to więcej niż zapłaciłbym w PP (dokładniej 103,47% tego co w PP).
Dobrze, że na koncie była kasa, bo poszłoby w debet (info z mLinii)
Wniosek prosty: jak złotówka spada, lepiej jest w PP, jak umacnia się to zarobimy więcej w mBanku. Pomijając ew. zwroty itp. ... o ile komuś chce się zarabiać grosze na różnicach kursowych
Pzdr.
Andrzej
Ostatnio zmieniony środa 30 gru 2009, 15:36 przez zaman, łącznie zmieniany 1 raz.
Wycofałem kolejne zamówienie z dx (2x Solerforce z 1 grudnia, były dostepne) do wczoraj status awaiting stock. Przy wycofywaniu dopisałem że zamiawiam produkt dostępny a w rzeczywistości go nie mają, i że bardzo mi się to nie podoba. Dzisiaj mam status Processing - Contact Us for Details a w emailu miła pani odpisała mi że
Apologies that we are unable to serve you this time.
The refunds will issued to you within 1 to 5 working days (Mon-Fri, excluding public holidays in Hong Kong). You will receive a confirmation e-mail directly from PayPal when it has arrived at your account.
We look forward to serving you in the near future.
"Przepraszamy, że nie jesteśmy w stanie służyć Państwu tym razem."
Olewka.
[ Dodano: Pon Gru 21, 2009 6:56 pm ]
Właśnie przyszło 7 paczek z DX. Teraz czekam na to co poszło bez trackingu.
Za co uczucie po takim długim czekaniu
Apologies that we are unable to serve you this time.
The refunds will issued to you within 1 to 5 working days (Mon-Fri, excluding public holidays in Hong Kong). You will receive a confirmation e-mail directly from PayPal when it has arrived at your account.
We look forward to serving you in the near future.
"Przepraszamy, że nie jesteśmy w stanie służyć Państwu tym razem."
Olewka.
[ Dodano: Pon Gru 21, 2009 6:56 pm ]
Właśnie przyszło 7 paczek z DX. Teraz czekam na to co poszło bez trackingu.
Za co uczucie po takim długim czekaniu
DealExtreme - zakupy
Witam,
Zrobiłem pierwszy raz zakupy na DX:
2009/12/02 - zamówienie (order)
2009/12/04 - wysłanie (shipped) - faktycznie było to 2009/12/07
2009/12/14 - opuszczamy Hongkong - czekali na zapełnienie kontenera ?
2009/12/21 - dostarczone do domu - Gdańsk
Przelicznik USD->PLZ stosowany przez PayPal korzystniejszy niż stosowany przez mbank,
kupiłem ciekawy power backup na 18650 z opcją latarki LINK
bardzo fajny zestaw - opis jak działa + zdjęcia ASAP.
Zrobiłem pierwszy raz zakupy na DX:
2009/12/02 - zamówienie (order)
2009/12/04 - wysłanie (shipped) - faktycznie było to 2009/12/07
2009/12/14 - opuszczamy Hongkong - czekali na zapełnienie kontenera ?
2009/12/21 - dostarczone do domu - Gdańsk
Przelicznik USD->PLZ stosowany przez PayPal korzystniejszy niż stosowany przez mbank,
kupiłem ciekawy power backup na 18650 z opcją latarki LINK
bardzo fajny zestaw - opis jak działa + zdjęcia ASAP.
Pozdrawiam,
Michał
Michał
Również pierwszy zakup na DXie (Odtwarzacz MP5 )
2009/12/02 - Order
2009/12/05 - Shipped
2009/12/14 - Opuscila Hongkong
2009/12/21 - Dostarczone - Lublin
Przesylka nienaruszona i wszystko hula !
2009/12/02 - Order
2009/12/05 - Shipped
2009/12/14 - Opuscila Hongkong
2009/12/21 - Dostarczone - Lublin
Przesylka nienaruszona i wszystko hula !