EagleTac M2XC4 - Neutral

czyli nasze opinie, odczucia i wnioski o światełkach
Awatar użytkownika
pawelsz

Post autor: pawelsz »

a ja myślę, że Citrofan powinien to i owo napisać na CPFie, nie każdy chce kupować, nie taką tanią latarkę, z wkurzającym strobo, skoro można mieć wybór
citrofan

Post autor: citrofan »

pawelsz pisze:a ja myślę, że Citrofan powinien to i owo napisać na CPFie, nie każdy chce kupować, nie taką tanią latarkę, z wkurzającym strobo, skoro można mieć wybór
Jednych strobo wkurza a inni muszą je koniecznie mieć :)
Awatar użytkownika
pawelsz

Czasami się chce, ale czasami to przeszkdadza...
ale skoro można mieć wybór, to czemu nie ?
Awatar użytkownika
Pikom
Site Admin

Post autor: Pikom »

citrofan pisze:Co do wcześniejszej informacji to chyba miło że chociaż raz można się dowiedzieć czegoś nowego z tego forum a nie tylko powtarzać nowe informacje z CPF'a prawda?
Zgadzam się, dobrze, ze i u nas jakieś nowinki sie trafiają... choc martwi to "chociaż raz"... ;)
Pozdr.
Pikom
Awatar użytkownika
greg
Kontakt:

Post autor: greg »

Nie przesadzajmy, Czarny Kruk sypie nam tu nowinkami co rusz :mrgreen:
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>

kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Awatar użytkownika
pawelsz

oj tam, Czarny daje nowinki które będą dostępne za parę miesięcy może, a tu gadamy o czymś, co jest na rynku i wygląda nieźle
citrofan

Post autor: citrofan »

No to żeby nie było "chociaż raz" to kolejna nowa informacja, a zarazem odpowiedź dotycząca rzekomej wersji na XP-E. Takiej wersji nigdy nie było i nie będzie bo w planach jest model na XP-G. Pewnie nie ma co liczyć na tak silne skupienie jak w XR-E ale może być ciekawa.
Awatar użytkownika
Tomek210
Kontakt:

Post autor: Tomek210 »

Dzięki wielkie.
Pytałem o te XP-E bo nie ukrywam, że nakręciłem się na tę latarkę a pierwsze co chciałbym z nią zrobić to wsadzić XP-G i podnieść prąd drivera. Łatwiej by było wsadzić je w miejsce ewentualnych XP-E niż wklejanych XR-E ale skoro wersja na XP-G ma wyjść z fabryki to wystarczy poczekać, tylko ciekawe ile. I tak uzbieram na nią pewnie na wiosnę bo inne wydatki po drodze a i trudno nawet przed samym sobą uzasadnić wydanie takiej kwoty na jedną latarkę :oops:

Przy okazji - skąd nick "citrofan"? Pytam jako miłośnik starych Citroenów i były właściciel CXa :)
Obrazek
Awatar użytkownika
toms_

Post autor: toms_ »

Tomek210, miej na uwadze, że głowica latarki jest zaklejona i w normalny sposób nie dostaniesz się do diodek (ale do drivera bez problemu). Druga rzecz, wsadzając XP-G zabijesz zasięg, a to główna cecha modeli M2XC4. Światła na krótkim dystansie jest i tak sporo już w oryginalnej wersji.
Jeśli jednak uparłbyś się na włożenie XP-G to ciężko mi sobie wyobrazić równomierne podgrzewanie głowicy o masie około 300g tak aby klej puścił (jednocześnie nie niszcząc innych rzeczy).
Awatar użytkownika
Tomek210
Kontakt:

Post autor: Tomek210 »

Ale ja to wszystko wiem.

Amerykańcom się udało odkręcić to czemu nie ma się nam udać.

Skoro ma wyjść latarka na XP-G to nie ma tematu :) Żeby jeszcze klikający pierścień zrobili...
Obrazek
ODPOWIEDZ