Romisen RC G2 kontra Romisen RC

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
pavlo09

Romisen RC G2 kontra Romisen RC

Post autor: pavlo09 »

Witam to mój pierwszy temat na Forum o przywitaniu pamiętałem i zrobiłem to w innym dziale
ale co tam jeszcze raz to zrobię a zatem witam Wszystkich na FORUM.

Chciałbym kupic sobie latarke i po przewertowaniu forum ( czytałem to forum wczesniej zanim sie zarejestrowałem)i moją uwagę skupiła latarka romisen RC G2 .
Wiem że ta latarka jest dobra ale nie wiem jak ona wypada w porównaniu z latarka Romisem RC G2 II http://www.shiningbeam.com/servlet/the- ... ree/Detail
- czy to jest może ulepszona wersja RC G2 sam nie wiem

Czy ktos posiada lub posiadał te dwie latarki i mogłby mi opisac czym one sie tak naprawde różnia i jak to wyglada w uzytkowaniu- chodzi mi głównie o zasięg czy da sie w z tych dwóch latarek w miare wyraźnie zobaczyc np. butelkę po napoju 1.5L z 50 metrów.
Awatar użytkownika
Logic

Post autor: Logic »

RC-G2 II ma lepszego leda Q5 i nowy sterownik. Daje to więcej światła, według specyfikacji o 150% wiecej od standardu :)

Zwykły Romek świeci fajnie, ale warto go zmodować.
pavlo09

Logic pisze:RC-G2 II ma lepszego leda Q5 i nowy sterownik. Daje to więcej światła, według specyfikacji o 150% wiecej od standardu :)

Zwykły Romek świeci fajnie, ale warto go zmodować.

No właśnie chodziło mi o to tez czy lepiej zmodyfikować RC G2 czy lepiej kupic nie modyfikowany RC G2 II
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

od niedawna te Romki z DX-a mają zdecydowanie lepszy sterownik. Myslę, że róznica nie będzie aż taka jak na tej fotce, moim zdaniem nie warto za tą kasę przepłacać, dodatkowo płacić za transport,a paczki z USA częściej giną. Moim zdaniem mógł bys miec problemy z rozróżnieniem która jest która gdybym Ci je na przemian włączał, mieszał w rekach za plecami etc. Przemyśl sprawę.... ;-)
Awatar użytkownika
Logic

Post autor: Logic »

Zależy od punktu widzenia, ktoś woli mieć gotowca a inny woli samemu zmodować (tryby, lepszy LED). Teraz są ledy XP-G, które zdecydowanie lepiej wmontować niż Q5, chociaż warto poczekać na cieplejsze biny. Poza tym z USA paczki lubią ginąć znacznie częściej niż HK.
Awatar użytkownika
maba

Post autor: maba »

Pomyśl jeszcze o K-106 i A10. Na 'czystego' Romka, bez modowania raczej bym się nie zdecydował..
pavlo09

Dziekuje za odpowiedzi widze ze tutaj kazdy dązy do udoskonalania swoich latarek.
Ogólnie to nie wiedziałem ze mozna takie polepszenia robic ,mam latarke zwykla z bazaru i tez swieci ale w końcu czas na cos porzadnego w miare rozsadnej cenie.

Zdecydowałem się na zasilanie AA bo posiadam ładowarke oraz akumulatory do aparaty foto cyfrowego,
takze narazie nie musze kupowac innych akumulatorów.

I jeszcze jedno - na jaka max. odległosc swieca latarki na akum. AA np. RC G2 bo nie moge jak narazie znalezc takiej informacji na forum.
Awatar użytkownika
lennin

Post autor: lennin »

I jeszcze jedno - na jaka max. odległosc swieca latarki na akum. AA np. RC G2 bo nie moge jak narazie znalezc takiej informacji na forum.
Szczerze nikt nie odpowie Ci na to pytanie jednoznacznie. Z kilometra czy dwóch zobaczą cie świecącego taką latarką. Ty realnie poświecisz na 20-30 metrów rozpoznasz postać na ciemnym tle na kontrastowym może z 40-50. Kwestia bardziej nie ilości światła co więcej jego skupienia w punkcie. Latareczki na AA zwykle są to małe EDC. Mały reflektorek słabe skupienie. Cała prawda jak chcesz zasięg duży reflektor. Chcesz mieć użyteczną spacerowo-domową latarake mały reflektor ;)
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
pavlo09

Jeszcze raz dzęki
Zdecydowałem się na tą lataraczkę Romisen RC G2 - zmodyfikowaną myśle że bede zadowolony
gmpst2000

Post autor: gmpst2000 »

Ja mam poprzednią wersję RC G2 (bez II) lecz zmodowaną przez jednego z użytkowników niniejszego forum. Jest super! Używam na rower i do oślepiania samochodów jak jadą wieczorem naprzeciw mnie na długich światłach ;)
wanmic1

Post autor: wanmic1 »

Witajcie parafianie :wink:
Do tej pory byłem pewny, że kupię sobie Romisena RC-G2, ale Kolega maba zapodał linka do tego cuda: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.28546

I przez tego Kolegę nie będę mógł dzisiaj zasnąć...
Hilfe, doradźcie mi: Romisen RC-G2, Romisen RC-G2 II czy K-106 ?

Czy jeśli mam nadzieję, że przesyłka od yellow people dojdzie na Święta to jestem dużym optymistą ? ;P

Z góry dziękuję i pozdrawiam, Michał
Awatar użytkownika
swietlik

Post autor: swietlik »

wanmic1 pisze:Witajcie parafianie :wink:
Do tej pory byłem pewny, że kupię sobie Romisena RC-G2, ale Kolega maba zapodał linka do tego cuda: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.28546

I przez tego Kolegę nie będę mógł dzisiaj zasnąć...
Hilfe, doradźcie mi: Romisen RC-G2, Romisen RC-G2 II czy K-106 ?
Jedno i drugie (i trzecie, i kolejne...). Już się nie wywiniesz. Wpadłeś :mrgreen:
(mam i RC-G2 i K-106 - obie są fajne).
Czy jeśli mam nadzieję, że przesyłka od yellow people dojdzie na Święta to jestem dużym optymistą ? ;P

Z góry dziękuję i pozdrawiam, Michał
Jeśli myślisz o zajączku, to możesz patrzeć w przyszłość z optymizmem :)
Awatar użytkownika
maba

Post autor: maba »

http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?p=25322#25322 ~> Tutaj znajdziesz Dexa, i niżej moje porównanie do RC-G2 :wink:

Lubię RC-G2, nawet bardzo, mimo wszystko Akoray jest lepszy - szczególnie na co dzień, do kieszeni.
wanmic1

Post autor: wanmic1 »

Dzięki Panowie,

chyba zaraziłem się tą samą chorobą co Wy i to nie jest modna w tym okresie świńska grypa ;P

To wciąga jak chodzenie po bagnach...
Kupuję K-106 i jeszcze Romisena i...karnet miesięczny do psychiatryka :o

Pozdrawiam, Michał
DNF

Post autor: DNF »

Karnet do psychiatryka nie bedzie potrzebny, za to coraz wiecej nowych lampek owszem :)
Pozdrawiam
DNF
ODPOWIEDZ