Propozycje do działu "Sklepik"
Propozycje do działu "Sklepik"
Edit by Pikom: temat wydzielony z tego wątku.
Witam!
Moja propozycja, aby dopisać do powyższego posta:
[G] -dla zakupu grupowego ('group buy'?)
Po wykonaniu transakcji proszę wyedytować tytuł.
[SPRZEDANE] - zamiast [S]
[NIEAKTUALNE] - zamiast [K], [Z], [ZC], [G]
Pozdrawiam
Witam!
Moja propozycja, aby dopisać do powyższego posta:
[G] -dla zakupu grupowego ('group buy'?)
Po wykonaniu transakcji proszę wyedytować tytuł.
[SPRZEDANE] - zamiast [S]
[NIEAKTUALNE] - zamiast [K], [Z], [ZC], [G]
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony czwartek 01 sty 1970, 01:00 przez ixjakub, łącznie zmieniany 1 raz.
- Calineczka
- Kontakt:
[G] to ja już dawno zastosowawszy
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
- Calineczka
- Kontakt:
Co w tym zlego ze sa linki do allegro?
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Wydzielam ten temat i przenoszę do właściwego działu. Sorki, ale temat w którym pierwotnie zaczęła się ta dyskusja to miejsce gdzie określone zostały zasady a nie miejsce na dyskusje. Proszę o swoich propozycjach i uwagach pisać we właściwym dziale. Tak będzie łatwiej się w tym wszystkim połapać.
Pozdr.
Pikom
Pikom
bo sprzedaż internetowa nie zaczyna się i nie kończy na alledrogo.Fluxor pisze:Co w tym zlego ze sa linki do allegro?
Po drugie to:
"Jeśli chodzi o sam opis ogłoszenia proszę o rzetelne informacje o stanie technicznym, w miarę możliwości dołączyć zdjęcia i co bardzo ważne PODAĆ CENĘ (jeśli jest to oferta sprzedaży)."
i wrzucanie samych linków raczej nie jest zgodne z tym co tu jest napisane
a po trzecie- to później się ni dziwić że są duże opłaty:p
ja też mam swoją lampke:)
Zgadzam się z powyższym.Umberto pisze:"Jeśli chodzi o sam opis ogłoszenia proszę o rzetelne informacje o stanie technicznym, w miarę możliwości dołączyć zdjęcia i co bardzo ważne PODAĆ CENĘ (jeśli jest to oferta sprzedaży)."
i wrzucanie samych linków raczej nie jest zgodne z tym co tu jest napisane
A dodam także od siebie, że robienie tu takich akcji jak ta która wywołała całą dyskusję jest nieco obraźliwe dla nas wszystkich - nawet nie chce się człowiekowi z nikim pogadać, zapoznać się, przedstawić czy coś, tylko wpada, sypnie towar do sprzedaży i spadajcie jelenie. Sorki, ale nie po to to forum istnieje chyba, co? Każdy z nas coś kupuje i sprzedaje, ok, to także jedna z funkcji, ale chyba nie najważniejsza i nie jedyna...
Pozdr.
Pikom
Pikom
Naszci wam regulamin, który został wdrożony na Ligh-bike.com jakiś czas temu :
Ilość ogłoszeń spadła o 50% w ciągu miesiąca, ale wszyscy użytkownicy forum mogą sprzedać to co chcą.Witamy w dziale MARKET.
Czym można tutaj handlować?
Otóż, oferować tutaj można rowery, komponenty, itp. związane z tematyką rowerową i forum.
Wszelki spam będzie usuwany, a użytkownik dodający niezgodne z regulaminem treści dostanie stosowne ostrzeżenie.
Rozgraniczenie sprzedaży komercyjnej/niekomercyjnej.
Otóż, za komercyjne uważa się handlowanie towarami na szeroką skalę. Z handlem w takim wydaniu, prosimy kierować się na serwisy aukcyjne lub media z ogłoszeniami komercyjnymi.
Uściślając, co można oferować w dziale MARKET, podam istotne przykłady.
Komponenty nowe oraz używane w pojedynczych ilościach (sprzedawane z przyczyn niezależnych, tj.: źle dobrany rozmiar lub z powodów czysto finansowych).
1. Treść Ogłoszenia:
- Jeśli możesz umieść zdjęcie/zdjęcia.
- Opisz szczegółowo przedmiot podlegający sprzedaży.
- W treści ogłoszenia podaj cenę za jaką jesteś gotowy/a sprzedać przedmiot oraz ewentualne koszty przesyłki.
(podanie linka do aukcji allegro nie jest tożsame z podaniem ceny)
- Podaj dane kontaktowe do siebie / lub określ że kontakt ma się odbywać przez PW
2. Jeśli chcesz zmienić treść ogłoszenia użyj opcji edytuj.
3. Ogłoszenia zawierające tylko link do allegro nie będą akceptowane.
4. Ogłoszenia typu ostatnie godziny aukcji na allegro i wielokrotnie ponawiane nie będą akceptowane.
5. Ogłoszenia dotyczące usług komercyjnych (np. składanie rowerów) i handlu masowego (np. sklepy), nie będą akceptowane.
6. Aby uniknąć publicznych licytacji i dyskusji na temat oferowanego przez nas przedmiotu, odpowiadanie w wątku ogłoszenia nie jest wskazane.
7. Jeśli chcesz skontaktować się ze sprzedającym użyj PW (Prywatna wiadomość) lub e-mail / gg.
8. Ogłoszenia dotyczące sprzedanych przedmiotów należy oznaczyć zmieniając temat na SPRZEDANY.
9. Ogłoszenia są zatwierdzane przez moderatorów i automatycznie usuwane po 30 dniach.
10. Za naruszanie powyższego regulaminu będą przyznawane ostrzeżenia, do bana włącznie .
użytkownik zbanowany za niekoleżeńskie zachowanie (m.in. wykasowanie wartościowych treści ze swoich postów)
- Calineczka
- Kontakt:
O to bardzo dobre jest.Pikom pisze:Proszę o chwilę cierpliwości - wlasnie testuje nowe funkcje - chwilowo ustawiłem zakaz dodawania nowych tematów dla osób nie mających 30 napisanych postów. Sprawdzę działanie i po testach zastanowimy się czy to zostawić.
Zauważyłem, że wielu użytkowników ostatnio rejestruje się tylko po to aby coś sprzedać.
Jak by co będziemy pilnować, żeby te 30 postów było napisanych z sensem
Uważam też, że linki do aukcji na allegro mogą być, lecz podstawą są informacje zawarte w poście dotyczącym sprzedaży.
Pozdrawiam
PS: Zauważyłem, że mam nowy "tytuł"
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
- Calineczka
- Kontakt:
...to proszę, Panowie Admini, zawsze uaktualniac wpis tutaj:
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?p=318#318
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?p=318#318