Witam, jestem tu nowy.
Szukam klasycznej, prostej, wytrzymałej latarki, normalnej wielkości przynajmniej 20cm, (latarki 1000lm. wielkości długopisu lub breloczka, które zaraz zgubią się w trawie, mnie nie interesują). Najlepiej z jednym trybem świecenia (nie widzi mi się klikać 5 razy na guzik by ją wyłączyć), z guzikiem umieszczonym na boku latarki i zasilaną na baterię, lub ładowaną przez usb-C. Dobrze żeby miała regulowaną soczewkę.
Moc światła nie musi być jakoś wybitnie duża, nie znam się zabardzo na tym ile lumenów to dużo, lecz wiem że małe latarki w standardzie mają po 1000lm, a latarki typu maglite jeśli mają 200lm to już dla nich dużo. Więc to trochę dla mnie dziwne że duże latarki są słabsze.
Budżet do 200zł.
Podoba mi się latarka Maglite 2 cell, lecz ma pewien mankament, światło z niej zamiast być równomierne wyświetla jakieś hieroglify typu kółka i martwy nie oświetlony punkt na środku. Wiem że jest wersja oryginalnie z diodą led, która podobno świeci w miarę jednolicie, ale nie widzi mi się płacić 500zł za latarkę która ma być tylko zwyczajną latarką.
Patrzyłem jeszcze na latarkę Fenix c7, spodobało mi się w niej że jest normalnej wielkości, ma jednolite światło, ma aluminiową obudowę i jest ładowana przez usb-C. Ale jej cena i ilość trybów świecenia mnie zniechęciły. Do tego ktoś zwrócił uwagę że ma mało wyczuwalny włącznik, więc po ciemku trudno będzie ją zapalić.
Jestem już trochę zmęczony szperaniem po internecie i szukaniem pośród sterty chińskich śmieci, latarki która jest chociaż godna obejrzenia. Nie chciał bym wydać kasy na coś z czym będę musiał się potem męczyć, by potem znowu wracać do szukania. Interesuje mnie jednorazowy zakup uniwersalnej latarki na dłuższy czas.
Za poświęcenie uwagi z góry dziękuję.
- swiatelka.pl LATARKI Zakupy w internecie i nie tylko...
- Szukaj
-
- Dzisiaj jest czwartek 21 lis 2024, 07:28
- Strefa czasowa UTC+01:00
Szukam prostej, wytrzymałej, latarki, al'a Maglite 2 cell
gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Wróć do „Zakupy w internecie i nie tylko...”
Przejdź do
- LATARKI
- ↳ Baza Wiedzy
- ↳ Nasze projekty, modyfikacje
- ↳ Jak to zrobić?
- ↳ Mam problem z...
- ↳ LEDy
- ↳ Zakupy w internecie i nie tylko...
- ↳ Recenzje
- ↳ technika HID
- ↳ GALERIA
- ↳ WARSZTAT
- ↳ ...Dexter's laboratory... ;-)
- Oświetlenie do dedykowanych zastosowań
- ↳ Czołówki
- ↳ Lampki rowerowe
- ↳ Oświetlenie stacjonarne
- ↳ Oświetlenie samochodowe
- ↳ Oświetlenie podwodne
- ...kafeja...
- ↳ Newsy
- ↳ ...o nas...
- ↳ sprawy techniczne
- ↳ ...kawały, dowcipy, ogółem śmieszne rzeczy...
- ↳ ...różności...
- ↳ News Archiwum
- Dział handlowy
- ↳ Nasz sklepik - Sprzedam latarki i akcesoria
- ↳ Nasz sklepik - Sprzedam różności
- ↳ Nasz sklepik - Kupię
- ↳ Nasz sklepik - Inne
- ↳ BTO.PL
- ↳ Kaliber.pl
- ↳ KOLBA.PL
- ↳ KRYPTON.PL
- ↳ Mhunt.pl