Hej, odnaleziona po roku latarka Mag2D nie działa po wymianie baterii. Stare były trochę wylane ale nie extremalnie. Czy można ją jakoś oczyścić? Bo zakładam że dlatego nie świeci.
Mój model ma diodę z widocznym numerem 483. Rozkręciłem co się dało ale do samego „wnętrza” nie umiem się dostać.
Bardzo proszę o radę...
Maglite 2D
Re: Maglite 2D
Tak się ucieszyłem że znalazłem to forum, że zapomniałem się przywitać w pierwszym poście:
Dzień dobry wszystkim Forumowiczom
Dzień dobry wszystkim Forumowiczom
Witam
Jeśli mógłbyś zrobić kilka fotografii to by trochę pomogło. Jeśli chodzi o korozję wywołaną elektrolitem ogniw, to przede wszystkim wszelkie połączenia. Rzadko coś jest lutowane, z reguły "na styk", więc rozkręcenie będzie raczej konieczne.
Pozdrawiam
Spokojnie, jakiś czas temu "obniżyliśmy standardy" i "Hej" wystarczy...
Jeśli mógłbyś zrobić kilka fotografii to by trochę pomogło. Jeśli chodzi o korozję wywołaną elektrolitem ogniw, to przede wszystkim wszelkie połączenia. Rzadko coś jest lutowane, z reguły "na styk", więc rozkręcenie będzie raczej konieczne.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Hej, nie wiem czy sobie poradziłem z uplodem. Może ktoś ma pomysł co dalej z tym sprzętem?
CUD!!! Poleżała rozkręcona dwa miesiące, wróciłem na forum, zrobiłem zdjęcie, złożyłem ją i DZIAŁA:)
-
Na wylane baterie niezastąpiony jest zwykły ocet. Jak jej nie wyczyścisz to skoroduje, nawet aluminium zeżre.