Chciałbym zasięgnąć porady czym oświetlić Halę, pomieszczenie 72m2. Box ma wymiary 12m głębokości na 6m szerokości, punkty świetlne elektryk puścił mi na wysokości 320cm od posadzki. Punkty świetlne znajdują się na dwóch bocznych (12m) ścianach w ilości po cztery punkty na ścianę, czyli będzie ich osiem. Najważniejszą dla mnie sprawą jest to, aby w tym pomieszczeniu było w miarę możliwości dość widno, ale najważniejsze jest to, żeby produkty którymi handluję miały kolor taki, jak w rzeczywistości. Będę sprzedawał warzywa i owoce i chodzi mi o to, żeby Pomidory, Rzodkiewka itp były czerwone, a nie blade, a np Koperek, Natka i Szczypiorek były zielone.
Znalazłem kilka sklepów internetowych, które się zajmują sprzedażą ledowych oświetleń do sklepów warzywnych, mięsnych i wędliniarskich ale tam ceny zaczynają się od 350zł za jeden halogen Led i też nie ma 100% pewności czy trafię z dobraniem odpowiedniej barwy światła.
Myślałem też o tych żarówkach od kolegi z forum:
https://allegro.pl/oferta/zarowka-led-l ... 0034983386
Tylko nie wiem czy przy tej barwie Zielone będzie naprawdę Zielone, a Czerwone będzie krwisto Czerwone

No i te żarówki GU10 mają tylko 400Lm, czy osiem takich żaróweczek wystarczyłoby na oświetlenie takiej powierzchni 72m2 ?
Jeżeli ktoś z kolegów i koleżanek ma, jakieś doświadczenie w tej dziedzinie to będę bardzo wdzięczny za, jakieś konkretne wskazówki.
Ps. Brałem też pod uwagę żarówki Filament ale nie miałem nigdy z nimi żadnego doświadczenia więc jestem otwarty na wszelkie propozycje z Waszej strony.