czas działania s2+ sst40 biscotti
czas działania s2+ sst40 biscotti
witam, jestem tu nowy , jestem posiadaczem latarki convoy s2+ sst40 ze sterownikiem biscotti. Mam pytanie dotyczące czasu działania na 100%.
czytałem że niecałą godzinę wytrzymują, a mój model wytrzymuje na akumulatorku ncr 3500 mAh aż 1:44 m dopiero po tym czasie zaczyna migać, akumulatorek ma wtedy napięcie 3 V.Możecie napisać ile wam wytrzymują , bo nie wiem czy tyle wytrzymuje czy może nie mam takiej diody co deklarował sprzedawca a na pudełku jest naklejka sst40
czytałem że niecałą godzinę wytrzymują, a mój model wytrzymuje na akumulatorku ncr 3500 mAh aż 1:44 m dopiero po tym czasie zaczyna migać, akumulatorek ma wtedy napięcie 3 V.Możecie napisać ile wam wytrzymują , bo nie wiem czy tyle wytrzymuje czy może nie mam takiej diody co deklarował sprzedawca a na pudełku jest naklejka sst40
Ostatnio zmieniony niedziela 25 paź 2020, 13:26 przez tygrys, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: czas działania s2+ sst40 biscotti
Pisząc zdania staraj się co jakiś czas wstawiać kropki - to pomaga znaleźć miejsce gdzie kończysz myśl, a zaczynasz następną.
Co do pytania - masz pretensję, że latarka wytrzymuje Ci dłużej niż innym czy że ktoś (domyślnie sprzedawca latarki) wcisnął CI bubel z inną diodą?
Na tak zadane "pytanie" nikt CI nie odpowie wprost, nie mając chociażby zdjęcia tej latarki aby zerknąć na diodę - po obrazku można spróbować określić czy to SST-40 czy inna dioda - nikt z nas nie jest chyba wróżkiem ...
Co do pytania - masz pretensję, że latarka wytrzymuje Ci dłużej niż innym czy że ktoś (domyślnie sprzedawca latarki) wcisnął CI bubel z inną diodą?
Na tak zadane "pytanie" nikt CI nie odpowie wprost, nie mając chociażby zdjęcia tej latarki aby zerknąć na diodę - po obrazku można spróbować określić czy to SST-40 czy inna dioda - nikt z nas nie jest chyba wróżkiem ...
i dioda. Czy to jest sst40? Ile wam wytrzymują na 100% z diodą sst40 i sterownikiem biscotti?
-
Sst40. To, że włączasz tryb 100% i go nie zmieniasz nie oznacza, że latarka jest w tym trybie cały czas. Przy takiej mocy sterownik zbija jasność w miarę wzrostu temperatury (ten sterownik ma zabezpieczenie termiczne). Różnica w jasności jest niezauważalna gołym okiem. Gdy przez wzrost temperatury spada prąd to automatycznie wydłuża się czas pracy.
Pozwolę sobie podlinkować konkurencję gdzie robiliśmy wykresy do s2+ z SST40 https://www.torch.pl/forum/index.php/to ... 62.15.html
Moje recenzje oświetlenia na YouTube
Kompendium wiedzy o akumulatorach Li-ion 18650 / 21700 (update 02.2024)
Kody na Aliexpress, Banggod i inne. Zniżki na latarki Convoy Kody z Chin
-
Jak sterownik zbije jasność. To bardzo dobrze widać to gołym okiem.
dziękuje za szybką odpowiedź i rzeczowe wyjaśnienie. Pozdrawiam
-
A tak w ogóle, ten Biscotti ?x7135 ma regulację temperatury. Bo coś mi się wydaje, iż turbo ma ustawione na sztywno.
-
Ten biscotti to jest bez amc. Zabezpieczenie na 55℃. To ten.
W sterownikach z AMC nie ma zabezpieczenia termicznego, w nowszych sterownikach gdzie prąd maksymalny jest o wiele wyższy już to zabezpieczenie jest. W najnowszej wersji jest zmodyfikowane lekko programowanie go, zamiast 10 klików jest 20, przykład L21A z diodą Osram i mocą 8A.
Moje recenzje oświetlenia na YouTube