Dziękuje za odzew, nie spodziewałem się

Jeżeli chodzi o latarkę, to jeszcze mogę ją zwrócić nie minęły 14 dni, a jest praktycznie tylko 1-2 razy użyta w celu sprawdzenia.
Co prawda świeci dużo lepiej w porównaniu do tradycyjnej latarki z "żarówką" zamiast diody, ale myślałem, że ostateczny efekt będzie trochę lepszy - ile ona realnie może mieć lumenów (bo te 8000 to ściema)...
@Mociumpel - o tym Astrolux FT03 czytałem już po fakcie i nad nim się zastanawiam, ale widziałem 2 wersje SST40 i HXP50.2 - ta druga ma w opisie chyba 4300 lumenów a SST40 2400 lumenów - która wersja jest lepsza i czy faktycznie jest aż 2x różnica w oświetleniu ? Czy ten Astrolux ma zooma do regulacji szerokości świecenia?
@Mocarny - latarka miała na Allegro sporo pozytywnych opinii i tym się sugerowałem

Jeżeli chodzi o flooder a thrower, to w zasadzie szukam latarki ogólnego użytku - jeszcze nie wiem do czego się przyda, ale warto jakąś mieć - chciałbym taką, którą mogę zaświecić dobrze w dal, oraz rozświetlić najbliższe otoczenia, dlatego chyba najlepsza byłaby z zoomem... a może wystrzegać się zooma?
@rafalklis - ten convoy c8 też nie ma zooma?
Kojarzycie, czy lepiej trochę zaczekać np. na listopadowy Cyber Monday, lub inne święto - będą jakieś wyprzedaże?
Z drugiej strony mam jeszcze takie spostrzeżenie - czy w cenie około 50 złotych można dostać coś lepszego niż to co kupiłem. Bo wspominacie tutaj o Astroluxie, ale jest on zdecydowanie droższy - nie mówię, że finalnie go nie kupię, ale to pewnie tak jakby porównywać malucha do mercedesa

Mercedes wiadomo lepszy, ale też trzeba za niego więcej wyłożyć... Jeszcze pozostaje ten Convoy C8 - to już bliżej tego co wydałem, ale czy faktycznie różnica będzie znaczna w świeceniu - jakie tam są diody zastosowane - widzę tylko w opisie XPL HI - jak to się ma do T-6?