Na chwilę obecną potrzebuję kupić szlifierkę kątową , wiertarko wkrętarkę , oraz większą wiertarkę . Wszystko akumulatorowe. W dalszej perspektywie pewnie jeszcze kilka innych narzędzi akumulatorowych .
Zastanawiam się w jaki system baterii uderzyć . Boscha na 12V używam od 5 lat , mam wiele narzędzi i jestem bardzo zadowolony , ale czytam ,że w większych narzędziach jest słaba siła udaru a na tym mi zależy. Dla przykładu używałem chwilę Dewalta: https://www.dewalt.pl/powertools/produc ... o/DCH133N/ i byłem bardzo zaskoczony siłą udaru jakie to maleństwo generowało.
Do tego mają w ofercie sprytną szlifierkę w bardzo płaskiej obudowie przekładni.
Z drugiej strony do boscha mam już zaufanie , nie wiem jak z awaryjnością dewalta . Czy ma ktoś porównanie jakości użytych ogniw w bateriach bosch i dewalt ?
A może MILWAUKEE
![?? ??](./images/smilies/pytajnik.gif)
Wybór konkretnego systemu baterii będzie decyzją na długi czas więc każda porada będzie cenna.
PS. Jesli chodzi o duże narzędzia akumulatorowe to na chwilę obecną używam Lidlowskiego Parkside , chciałem stworzyć sobie mały system , ale wkrętarko-wiertarki z serii zielonej nie dają rady . Mam też szlifierkę bezszczotkową i tak jest ok , ale nie chce dla jednego elektronarzędzia trzymać kilku baterii, dlatego chce przejść na coś przeznaczonego to profesjonalnego użytku .
Proszę o wszelkie opinie na temat akumulatorowych narzędzi bosch , dewalt i milwaukee . Awaryjność , jakość baterii , sprawność serwisu i podejścia do gwarancji , itp .