phpBB3 - nowy silnik, stare posty ...
phpBB3 - nowy silnik, stare posty ...
Witam ponownie na forum.
To, co najcenniejsze zostało zachowane ale nie wszystko działa po upgradzie tak, jak powinno.
Proszę o zgłaszanie zauważonych przez Was problemów.
Z mojej strony dodam, że wiem o tym, że nie działa w starych postach znacznik youtube i center, Użytkownicy z automatu nie dostaną dostępu do sklepiku. Upload grafiki nie generuje z automatu miniaturek ... roboty jest jeszcze sporo ale pisać o nowych rzeczach już można bez obaw.
To, co najcenniejsze zostało zachowane ale nie wszystko działa po upgradzie tak, jak powinno.
Proszę o zgłaszanie zauważonych przez Was problemów.
Z mojej strony dodam, że wiem o tym, że nie działa w starych postach znacznik youtube i center, Użytkownicy z automatu nie dostaną dostępu do sklepiku. Upload grafiki nie generuje z automatu miniaturek ... roboty jest jeszcze sporo ale pisać o nowych rzeczach już można bez obaw.
Re: phpBB3 - nowy silnik, stare posty ...
Moje reakcje:
1. OJEJ ale dziwne forum...takie nowe. Wolałem tamten stary wygląd, może to kwestia przyzwyczajenia
2. Nie działa center... ! Wszystkie moje recenzje nie wyglądają jak powinny
1. OJEJ ale dziwne forum...takie nowe. Wolałem tamten stary wygląd, może to kwestia przyzwyczajenia
2. Nie działa center... ! Wszystkie moje recenzje nie wyglądają jak powinny
-
Również jestem takiego samego zdania. O niebo lepiej wyglądało stare forum. Na dodatek w przeglądarce FF na XP nie mam paska z logowaniem. Pod chrome jest, na FF brak. Więc raczej słabo to wypadło. Brak szyfrowania w chrome jak i FF na XP!!
Uroki technologi. Trzeba iść z duchem czasu i myślę że to jedynie kwestia przyzwyczajenia.
Szyfrowanie działa na chrome. Doszukiwałbym się bardziej problemów kompatybilności wersji przeglądarek pod XP z forum niż ogólnie błędów po stronie forum.
Szyfrowanie działa na chrome. Doszukiwałbym się bardziej problemów kompatybilności wersji przeglądarek pod XP z forum niż ogólnie błędów po stronie forum.
Moje recenzje oświetlenia na YouTube
Kompendium wiedzy o akumulatorach Li-ion 18650 / 21700 (update 02.2024)
Kody na Aliexpress, Banggod i inne. Zniżki na latarki Convoy Kody z Chin
W razie problemów z zalogowaniem proszę o wyczyszczenie plików tymczasowych i ciasteczek przeglądarki. Gdyby nie wchodziło hasło to należy wygenerować nowe > app.php/user/forgot_password
Dodałem 3 opcjonalne style więc można sobie ew przełączyć w profilu na inny.murgrabia1410 pisze: ↑sobota 07 mar 2020, 23:11 ...O niebo lepiej wyglądało stare forum. Na dodatek w przeglądarce FF na XP nie mam paska z logowaniem. ... Więc raczej słabo to wypadło ...
Słabo wyglądały krzaki a skoro stare php nie jest wspierane przez hostingi, Win XP przez MSa, to problemu nie widzę.
Skoro już jesteśmy w temacie błędów, to (ale to nigdy nie działało) nie da się zalogować klikając enter po wpisaniu loginu i hasła. Kręci, kręci i nic. Trzeba kliknąć myszką na "Zaloguj się".
A center będzie automatycznie działać poprawnie w starszych postach czy jak już zostanie naprawiony to trzeba będzie ręcznie go wprowadzać?
EDIT: Chyba mam czego pragniemy: w ustawieniach profilu jest motyw "Digi" który jednak jest przeznaczony do korzystania w nocy, ale wygląda fajnie, obrazki i użytkownicy w postach są wyświetlani po lewej, jakoś tak mi się lepiej czyta niż jak są po prawej. Jakby tylko był tryb jasny... Podobny do niego jest elegance.
EDIT2: Wstawiłem recenzję, center działa aż za dobrze, wszystko mi wyśrodkowało W starych wciąż nie działa, ale wystarczy edytować post i zapisać, wtedy działa.
I po co nam tyle kolorów? Kiedyś to było widać, że to forum dla facetów: był tylko zielony, czerwony, czarny itp.
A center będzie automatycznie działać poprawnie w starszych postach czy jak już zostanie naprawiony to trzeba będzie ręcznie go wprowadzać?
EDIT: Chyba mam czego pragniemy: w ustawieniach profilu jest motyw "Digi" który jednak jest przeznaczony do korzystania w nocy, ale wygląda fajnie, obrazki i użytkownicy w postach są wyświetlani po lewej, jakoś tak mi się lepiej czyta niż jak są po prawej. Jakby tylko był tryb jasny... Podobny do niego jest elegance.
EDIT2: Wstawiłem recenzję, center działa aż za dobrze, wszystko mi wyśrodkowało W starych wciąż nie działa, ale wystarczy edytować post i zapisać, wtedy działa.
I po co nam tyle kolorów? Kiedyś to było widać, że to forum dla facetów: był tylko zielony, czerwony, czarny itp.
Przy problemie z logowaniem jak wyżej ElSor wspomniał i już wszystko działa
Faktycznie Digi i Elegance bardzo fajne style i bardzo podobne do poprzedniego tylko logo światełek jest przykrywane logiem phpBB
https://thumbs.gfycat.com/ChillyPhysica ... mobile.mp4
Zauważyłem jeszcze że opcja zapamiętania nie zaskakuje i za każdym razem trzeba się logować tak samo jak opcja ukrywania a przynajmniej u mnie.
Faktycznie Digi i Elegance bardzo fajne style i bardzo podobne do poprzedniego tylko logo światełek jest przykrywane logiem phpBB
Zauważyłem jeszcze że opcja zapamiętania nie zaskakuje i za każdym razem trzeba się logować tak samo jak opcja ukrywania a przynajmniej u mnie.
Ostatnio zmieniony niedziela 08 mar 2020, 18:43 przez Rysiu., łącznie zmieniany 1 raz.
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
A ja mam pytanko z innej beczki, na chwilę przed zamknięciem forum utworzyłem temat na forum z recenzją jednego wynalazku z Ali i obecnie nie ma po tym temacie śladu... ani w moich postach jak się wejdzie w profil, ani w śmietniku no i oczywiście tam gdzie został utworzony pierwotnie. Czy ten temat po prostu zaginął czy został skasowany umyślnie? Nie wiem czy jeszcze raz wstawić czy nie ma to sensu...
Ari93 wyjaśnienie padło pewnie jeszcze zanim opisywałeś coś z Ali > viewtopic.php?p=269811#p269811 .
Jeśli tak to jaki system operacyjny i przeglądarka?
Ktoś jeszcze ma takie anomalie?Rysiu. pisze: ↑niedziela 08 mar 2020, 14:57 ...logo światełek jest przykrywane logiem phpBB
Jeśli tak to jaki system operacyjny i przeglądarka?
Firefox, Windows 7 tak samo na Androidzie 8
Kilkukrotnie czyściłem cache ale bez skutku
Aktualizacja, logo już wyświetla się prawidłowo
Kilkukrotnie czyściłem cache ale bez skutku
Aktualizacja, logo już wyświetla się prawidłowo
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
Powiadomienia o nowych wiadomościach na forum wcale nie działają, czy tylko ja nie dostaję ?
Ja też nie mam powiadomienia o nowych postach.
Nie działa także pozostanie zalogowanym (FF, Chrome, Edge - na tych dwóch ostatnich odpada kwestia cookies, bo nie używałem ich do otwierania strony forum). Wystarczy nawet otworzyć kolejną kartę ze stroną (nie zamykając tej zalogowanej ani nie wylogowując się), żeby ponowne logowanie było konieczne.
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
Nieprzeczytane masz pod adresem search.php?search_id=unreadposts
Ja mówiłem o powiadomieniach o wiadomościach prywatnych.