Ktoś się orientuje jak sprawdzić datę produkcji egzemplarzy rozpakowanych i bez rozpakowywania w blistrze ?
Na olx i allegro kilka ofert Ladda, za 50-60 % ceny Ikea... to dość dobra oferta, ale wolałbym uniknąć 2 letnich leżaków. W sieci brak info na taki temat.
Eneloopy 4 generacji (błękitny napis oraz czarny mały napis Panasonic) posiadają kod na koszulce baterii, aktualnie u mnie:
mniejszy paluszek AAA model BK-4MCC kod 16-10 HA
mały paluszek AA model BK-3MCC kod 16-10 HF
jako, że generacja pojawiła się na rynku w kwietniu 2013 roku:
https://en.wikipedia.org/wiki/Eneloop
wnioskuje, że pierwsze dwie cyfry mogą być ROK-iem, dwie kolejne po myślniku MIESIĄCEM/TYODNIEM daty produkcji.
Co Wy na to ?
Foto z opakowanie z kodem:
Akumulatorki Ikea Ladda Eneloop jak sprawdzić datę produkcji
Akumulatorki Ikea Ladda Eneloop jak sprawdzić datę produkcji
- Załączniki
-
- 20200210_144541.jpg (90.39 KiB) Przejrzano 5324 razy
Ostatnio zmieniony poniedziałek 10 lut 2020, 23:28 przez zarnik, łącznie zmieniany 3 razy.
-
Super ! Dzięki.. kolejka na barze się należy
Edit Pyra Usunąłem obrazek, tekst zostawiam...
Edit Pyra Usunąłem obrazek, tekst zostawiam...
Ostatnio zmieniony poniedziałek 10 lut 2020, 20:04 przez zarnik, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak się można domyślać na foto była baramanka.. ... ... Pyra chyba nie jesteś zazdrosną kobietą ?
Edit Pyra: Ja, w przeciwieństwie do Ciebie, nie jestem kobietą. Poza tym, proponuję jednak stosować się do postanowień regulaminu szczególnie punkt 7.
Edit Pyra: Ja, w przeciwieństwie do Ciebie, nie jestem kobietą. Poza tym, proponuję jednak stosować się do postanowień regulaminu szczególnie punkt 7.
Ostatnio zmieniony wtorek 11 lut 2020, 15:26 przez zarnik, łącznie zmieniany 2 razy.