Uniwersalne edc ~200 zł
bazyl - na innym forum marudzisz że wciskamy Ci Convoya S2+ - gdybyś zapoznał się dlaczego Tobyś nie miał wątpliwości - póki co nie masz/nie miałeś go w ręku więc trudno Ci cokolwiek "udowadniać" - po prostu jest to latarka tzw. "wół roboczy" ani piękna, ani specjalna - ot taki mocny dobry zawodnik co to zawsze jest pod ręką - i tyle plus cena ok 40 zł za podstawową wersję ...
Moim zdaniem trza "polizać" temat zanim się oceni jego smak ...
Moim zdaniem trza "polizać" temat zanim się oceni jego smak ...
-
Ty masz problem z tym, że szukam informacji w innych miejscach, czy w tym, że próbuję się zorientować co jest dostępne, zanim podejmę decyzję? Bo nie zwykłem brać pierwszej lepszej rzeczy z brzegu, tylko zamierzam porównać różne modele.Mociumpel pisze:bazyl - na innym forum marudzisz że wciskamy Ci Convoya S2+ (...)
W tej cenie jest od ... ... latarek, które "wyglądają na fajne" (pierwsze z brzegu, które mają być "fajne" - Fenix E35 UE. EagTac D25LC2, Olight S2R, czy od ... ... innych, które mają się sprawdzać), a że się nie znam, to tutaj szukam rady. Jeśli Convoy rzeczywiście jest najlepszy w tej kategorii cenowej, to chętnie go kupię, ale wolę wpierw się upewnić.
Ostatnio zmieniony czwartek 30 sty 2020, 20:23 przez bazyl11986, łącznie zmieniany 1 raz.
uwaga z mojej strony nie była cierpkim komentarzem - po prostu wskazałem punkt problemu - całe forum "światełka.pl" w zasadzie zaczyna/ło od S2+ bo to "tanie, dobre jest" a potem każdy szuka dalej bo widzi w czym tkwi sedno. Z moich doświadczeń wynika jedno - pierwsza kupna latarka (nietypowo S2 bez plusa) została natychmiast rozebrana i wsadzony został znacznie lepszy sterownik który sprawił że latarka stała się "super" - bo okazało sie ż eo ile co do światła i jego barwy (XML2 T6 4C) nie mam zastrzeżeń to interfejs był tym co wymagało natychmiastowej poprawy - od tamtego czasu nie kupuje gotowców (chyba że okazje dla początkujących znajomych) tylko modzę samemu - bo uważam z obserwacji własnych że ŻADEN z producentów NIE MA latarki która w danej chwili podoba mi się. Stąd wynika wniosek - jak latarka ma być super to w zasadzie tylko samemu taką zrobić - niestety po taniości nie idzie tego zrobić - kupny S2+ to 40 zł a modowany pod siebie to minimum 80 zł - ot taka to cena indywidualności.
A zaczynając od S2+ za 40 zł nie tracisz - co najwyżej odstąpisz znajomemu za 30 zł i kupisz kolejną znacznie bardziej zaawansowaną.
A zaczynając od S2+ za 40 zł nie tracisz - co najwyżej odstąpisz znajomemu za 30 zł i kupisz kolejną znacznie bardziej zaawansowaną.
-
@Mociumpel tylko, że to nie jest "moja pierwsza latarka", bo na upartego można tak nazwać itp sa2 (choć sporo tańszych mi się przez ręce przewinęło). No i chyba dosyć jasno napisałem, że zamierzam kupić coś nieco lepszego. Więc komentarze w stylu "kup sobie latarkę za 40 zł i się nią pobaw" naprawdę możesz sobie darować.
Sam modowaniem latarek nie będę się parał, więc ta wiedza jest mi zbędna.
I na koniec powtórzę - mój budżet to ok 200 złotych. Jak kupię coś 50 zł taniej to starczy mi jeszcze w tym na akumulatorki. Jak będę musiał zapłacić 20 zł więcej, to trudno. Ale w tej cenie chciałbym kupić najlepszą rzecz, jaka jest dostępna i jeśli to będzie Convoy, to spoko. Ale chciałbym wiedzieć jakie są alternatywy.
Sam modowaniem latarek nie będę się parał, więc ta wiedza jest mi zbędna.
I na koniec powtórzę - mój budżet to ok 200 złotych. Jak kupię coś 50 zł taniej to starczy mi jeszcze w tym na akumulatorki. Jak będę musiał zapłacić 20 zł więcej, to trudno. Ale w tej cenie chciałbym kupić najlepszą rzecz, jaka jest dostępna i jeśli to będzie Convoy, to spoko. Ale chciałbym wiedzieć jakie są alternatywy.
Witam
Kolego bazyl11986, proszę o zwracanie uwagi na słownictwo.
Regulamin:
"3. Nie jest dopuszczalne zamieszczanie lub używanie słów i określeń powszechnie uważanych za wulgarne lub obraźliwe. Posty zawierające tego typu sformułowania będą usuwane a użytkownicy używający tego typu słów otrzymają ostrzeżenie. Wartość i czas ostrzeżenia zależy od decyzji Administratora lub Moderatora udzielającego ostrzeżenia. Decydujący głos w tej kwestii ma administracja serwisu."
Post tym razem poprawiłem.
Pozdrawiam
Kolego bazyl11986, proszę o zwracanie uwagi na słownictwo.
Regulamin:
"3. Nie jest dopuszczalne zamieszczanie lub używanie słów i określeń powszechnie uważanych za wulgarne lub obraźliwe. Posty zawierające tego typu sformułowania będą usuwane a użytkownicy używający tego typu słów otrzymają ostrzeżenie. Wartość i czas ostrzeżenia zależy od decyzji Administratora lub Moderatora udzielającego ostrzeżenia. Decydujący głos w tej kwestii ma administracja serwisu."
Post tym razem poprawiłem.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
- smokuxx1987
Z fajnych latarek do EDC w cenie do 200 zł
Lumintop FW3A
https://www.banggood.com/LUMINTOP-FW3A- ... rehouse=CN
Lumintop EDC18
https://www.banggood.com/LUMINTOP-EDC18 ... rehouse=CN
Trochę większa Astrolux MF01 mini
https://www.banggood.com/Astrolux-MF01- ... mds=search
Nie są to szperacze tylko raczej floodery ale do EDC nie potrzeba szperacza.
Moim zdaniem najlepiej wydane 200 zł na latarkę.
Lumintop FW3A
https://www.banggood.com/LUMINTOP-FW3A- ... rehouse=CN
Lumintop EDC18
https://www.banggood.com/LUMINTOP-EDC18 ... rehouse=CN
Trochę większa Astrolux MF01 mini
https://www.banggood.com/Astrolux-MF01- ... mds=search
Nie są to szperacze tylko raczej floodery ale do EDC nie potrzeba szperacza.
Moim zdaniem najlepiej wydane 200 zł na latarkę.
Drogi bazylu tylko chciałybym dodać ze jeśli wszyscy mówią ze convoye sa świetne za te cenę, to coś w tym musi być. Mogą to potwierdzić szczęśliwi użytkownicy tych latarek których na forum jest chyba najwięcej spośród wszystkich marek.
W tej cenie warto kupić jescze np. armytek (ale nie każdemu sie podobają)
W tej cenie warto kupić jescze np. armytek (ale nie każdemu sie podobają)
Jak narazie mam: Fenix e12
A w planach jeszcze sporo latarek
A w planach jeszcze sporo latarek