Dzień dobry wszystkim.
Potrzebuje zmienić kolor z białej na czerwona. Nie jest mi potrzebne bardzo silne natężenie światła wiec wpadłem na pomysł by zakupić 2 latarki jedna z czerwona barwa ( bez regulacji jasności - czyli bez sterownika ) bo akurat takie sa w ofercie u chińczykow oraz Convoy s2+ ze sterownikiem i zamienić miejscami czerwona ledę. Z zamiana nie było problemów ale po zamianie sterownik nie działa jak sterownik tylko jak by go nie było.
Chciałem używać sterownika ponieważ to by mi dało możliwość ustawienia natężenia świecenia.
W czym problem ze przy czerwonej ledzie nie działa sterownik?
Biała ledą była dioda cree a czerwona nie wiem jaka jest. Napięcie zasilania samej LEDy ma znaczenie? w Sterowniku jest robiony jakiś pomiar prądu lub napięcia?
Zmiana koloru Convoy s2+ na czerwony
Zmiana koloru Convoy s2+ na czerwony
Ostatnio zmieniony piątek 03 sty 2020, 16:04 przez lucas39, łącznie zmieniany 1 raz.
Brak oznaczenia elementu oraz na plytce.
Zastanawiam sie czy nie jest dioda pojedyncza a sterownik moze ma jakis prad ustawiony na dual diode.
Jezeli potrzene zdjecie z boku prosze o info.
Zastanawiam sie czy nie jest dioda pojedyncza a sterownik moze ma jakis prad ustawiony na dual diode.
Jezeli potrzene zdjecie z boku prosze o info.
Ostatnio zmieniony piątek 03 sty 2020, 16:06 przez lucas39, łącznie zmieniany 1 raz.
Cyba zbyt szybko zalozylem temat za co przepraszam.
MarcinSRK - dziekuje za zainteresowanie problemem. Dzieki tobie znalazlem w czym tkwil problem.
Byla roznica w grubosciach plytek przez co przy czerwonej LED dol odblysnika dotykal do jednego z polaczen plytki ze sterownikiem.
zalozylem dodatkowa podkladke pomiedzy leda a odblysnikiem i mam w pelni funkcjonalana czerwona latarke.
Wqrza mnie tylko fakt w kazdej ktora mam z takim sterownikiem ze nie da sie na stale zmienic programu by byly tylko 3 pierwsze programy bez tych blyskajacych ( z czasem wracaja te bylskajace programy ).
Dziekuje Tomek
MarcinSRK - dziekuje za zainteresowanie problemem. Dzieki tobie znalazlem w czym tkwil problem.
Byla roznica w grubosciach plytek przez co przy czerwonej LED dol odblysnika dotykal do jednego z polaczen plytki ze sterownikiem.
zalozylem dodatkowa podkladke pomiedzy leda a odblysnikiem i mam w pelni funkcjonalana czerwona latarke.
Wqrza mnie tylko fakt w kazdej ktora mam z takim sterownikiem ze nie da sie na stale zmienic programu by byly tylko 3 pierwsze programy bez tych blyskajacych ( z czasem wracaja te bylskajace programy ).
Dziekuje Tomek
Ostatnio zmieniony piątek 03 sty 2020, 16:08 przez lucas39, łącznie zmieniany 1 raz.
Witaj w klubie - też to przerabiałem przy swojej modyfikacjilucas39 pisze:Byla roznica w grubosciach plytek przez co przy czerwonej LED dol odblysnika dotykal do jednego z polaczen plytki ze sterownikiem.
Standardowo S2+ ma sterownik, który w najniższym trybie po kilku sekundach RAZ mignie - jeżeli wtedy naciśniesz przycisk, to przełączy się pomiędzy 3 a 5 trybami. Jeżeli tej rzeczy będziesz pilnować, to sterownik sam nie przeskoczy na inną konfigurację.
S2+: XM-L2 U2-1B 2.1A || XM-L2 T6-4C 2.1A || (MOD) XP-E2 Red 1.4A || 365nm Nichia UV
S2 XP-L HI 2.8A || BLF Q8 || Skilhunt H03 NW || Astrolux C8 XP-L HI 3B || KDLITKER C8.2 XHP35 HI NW || L6 XHP70 N2-3A || L2 XP-L HI V2-1A
S2 XP-L HI 2.8A || BLF Q8 || Skilhunt H03 NW || Astrolux C8 XP-L HI 3B || KDLITKER C8.2 XHP35 HI NW || L6 XHP70 N2-3A || L2 XP-L HI V2-1A