z jakich ogniw zrobic pakiet7,4v nie przekraczajacy wymiarow
z jakich ogniw zrobic pakiet7,4v nie przekraczajacy wymiarow
Potrzebuję do specyficznego sprzętu takie akumulatory, gdzie rozmiar nie przekroczy mi wymiarów 50x36x13mm. Nie mam zupełnie zorientowania jakie ogniwa są dostępne, możecie coś doradzić ?
14500 takie jak paluszek AA. Ewentualnie ogniwa pryzmatyczne, albo bez kombinowania pakiet modelarski.
Np hobbyking oferuje wyszukiwarke baterii po parametrach. Zrobiłem wstępną selekcje tutaj:Link do hobbyking
Np ta spełnia twoje wymagania 300 mAh
Jeżeli nie chcesz zamawiać z zagranicy to możliwe, że znajdziesz na znanym serwisie aukcyjnym. Ale wiesz za czym się rozglądać.
Np hobbyking oferuje wyszukiwarke baterii po parametrach. Zrobiłem wstępną selekcje tutaj:Link do hobbyking
Np ta spełnia twoje wymagania 300 mAh
Jeżeli nie chcesz zamawiać z zagranicy to możliwe, że znajdziesz na znanym serwisie aukcyjnym. Ale wiesz za czym się rozglądać.
Ostatnio zmieniony piątek 11 paź 2019, 18:11 przez Uka, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzięki za pomoc. Zapomniałem w tym wszystkim, że pojemność też ma znaczenie. 300mah trochę mało, coś w stronę 1000mah by się przydało. Przymierzyłem się więc ponownie do wciśnięcia paluszków AA i przy wymianie takiej gąbki dystansującej na węższą w zasadzie wchodzą! Także spróbuję z 14500, tylko dobre źródło znaleźć na jakieś pewne markowe.
Oryginalne ogniwa są litowo-jonowe wiec pod kątem współpracy z elektroniką wolałbym takie , choć na szczegółach się nie znam.
Oryginalne ogniwa są litowo-jonowe wiec pod kątem współpracy z elektroniką wolałbym takie , choć na szczegółach się nie znam.
Ostatnio zmieniony piątek 11 paź 2019, 18:12 przez przemke, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Z magazynu europejskiego kurierem idzie tak 3-4 dni, zamówienie powyżej ~50Eur mają darmową dostawę (ale to też zależy). Jak paczka jest mała to wysyłają bez śledzenia, ale przychodzi po 2 tygodniach (też kurierem).przemke pisze:PS tak na przyszłość ile trwa zazwyczaj wysyłka z tego hobbyking ?
14500 to mowa o realnych 800mAh