Jaka latarka dla janusza cebulaka do ok 50zł? najmocniejsza?

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
kubinek83bb

Post autor: kubinek83bb »

Nie chciałem żeby mój post zabrzmiał złośliwie. Ale nie upieraj się przy tych 50zł bo to bez sensu. Za tyle to jakiś oszukany badziew można kupić. Ten convoy S2+ to dobry wybór. Ogniwo 3000mAh i Lii-100 (sam takiej używam) to też dobry wybór. Jak widzisz trzeba jednak tą stówkę wydać żeby kupić coś przyzwoitego, za 50zł po prostu się nie da. Dołóż a będziesz zadowolony.
Chyba nie czytasz tego co piszę, cytuję sam siebie
jak trzeba dołożyć trochę więcej to się dołoży, na brak kasy nie cierpię a opis tematu był dla żartu.
Więc gdzie ja się niby upieram, pisałem tylko że na początku założyłem sobie taką kwotę na zakupy.

Zagłębiłem się w temat i znalazłem https://allegro.pl/oferta/mocna-latarka ... 8099616292 + ogniwo 26650 do tego.
Ja za 65zl zaproponowałem nową convoy s2+ wraz z ogniwem i obeszło się bez echa więc chyba autor porzucił temat.
Bo mogę mieć taki set za 50zł? Propozycja była 70zł....
U Simona można dostać 15% rabatu na mój kod, więc i tak wychodzi ~ 47.5 zł. A to już niemal budżet autora wątku. Ponad to pytanie czy chce dozbierać ponad 50 zł, czy odpuszcza temat i brnie w zakupy we wcześniej wymierzoną kwotę.
Magnes i dyfuzor, przynajmniej na start, sądzę że są zbędne. Może zawsze je dokupić za jakiś czas skoro będzie używana sporadycznie.
jak trzeba dołożyć trochę więcej to się dołoży, na brak kasy nie cierpię a opis tematu był dla żartu.
Awatar użytkownika
pietros

Post autor: pietros »

Kupiłeś już ten sprzęt?
kubinek83bb

Post autor: kubinek83bb »

Jeszcze nie, czekam na opinie dotyczące tego sprzęciku, czy warto się w to bawić.

Koszt ładowarki by odpadła w tym przypadku.
Awatar użytkownika
pietros

Post autor: pietros »

Osobiście bym jej nie kupił. Wiem, że są tutaj zwolennicy zoomów, ale raczej nie takich. Sam posiadam jednego lepszego zooma, ale tylko dla samego "mania". Jakoś nie uwiodła mnie ta optyka. Do codziennego używania jako jedyna latarka najbardziej uniwersalna będzie według mnie jakaś kątowa czołówka jak skilhunt H03, Convoy H1 czy Sofirn, którego podlinkowałem wcześniej.
Mociumpel

Post autor: Mociumpel »

Tego zooma z allegro nie kupuj, sam pomysł z ładowarką USB w latarce jest OK ale "suwana" głowica nie jest dobrym rozwiązaniem - przynajmniej dla mocnych ledów jakim jest XHP50 (w co wątpię bo w tej cenie jest to zapewne jakaś chińska podróba napędzana przeciętnym sterownikiem = mało wydajnym i z niską sprawności i debilnymi trybami). W tej cenie dostaniesz mocno przeciętnej jakości zuma.
Mocarny

Post autor: Mocarny »

Ja mam takiego zooma Shenyu, tylko że w wersji ze słabszym ledem. Jest OK, jak za cenę 35 zł (oni bardzo lubią skakać z cenami). Ale tylko ok, kupiłem to z ciekawości bo chciałem "ładnego" hosta żeby podmienić diodę i sterownik, ale się nie da.
Powiedzmy sobie szczerze, do grzebania w piwnicy i dojściu kilku metrów od auta do drzwi to wszystko się sprawdzi. Mają jeszcze w ofercie coś większego, ale to jest ciężkie...
Jak chcesz ładowanie usb to weź Convoy S9 jak pisałem, albo tego S2+, zawsze możesz kupić ogniwo z wbudowaną ładowarką usb
ODPOWIEDZ