Czym wymusić napięcie na wyjściu ładowarki QC 2.0/30

....nie pasujące gdzie indziej...
gregorek

Czym wymusić napięcie na wyjściu ładowarki QC 2.0/30

Post autor: gregorek »

Jest sobie ładowarka QC 3.0. Jak wiadomo ma możliwość podania na wyjściu całej gamy napięć w zależności od podłączonego urządzenia. Potrzebował bym jakiś patent (przejściówka) który po wetknięciu w w/w ładowarkę wymusił by określone napięcie na jej wyjściu. Znalazłem (i nawet zamówiłem) takie coś:

https://pl.aliexpress.com/item/dc-5V-9V ... Title=true

i to było by idealne gdyby nie trzeba było klikać aby ustawić napięcie na wyjściu.

Potrzebuję ustrojstwo które można ustawić na stałe (zworka , przełącznik) na konkretne napięcie (9V/12V ) , czyli taki plug and play.
Ktoś może coś takiego widział ?
Awatar użytkownika
MIXTERek

Post autor: MIXTERek »

gregorek,pytanie co chcesz zasilać... możesz zalutować zworkę i samo będzie się dostosowywać do urządzenia :)
gregorek

Mam kilka mierników które wymagają napięć 9V lub 12V. Idea jest taka że robię sobie odpowiednie kabelki i wpinam w ładowarkę i na wyjściu mam odpowiednie napięcie. Nowa torba do lapka nie jest już w stanie pomieścić całego majdanu dlatego wywalam z niej wszystko co mogę (w tym przypadku było by o trzy zasilacze mniej).
joon

Post autor: joon »

gregorek

joon to co podałeś to znam, szukam gotowca. Chyba jednak zostanę przy tym co kupiłem jeżeli nie ma czegoś innego. Trzeba będzie tylko uważać aby ustawić właściwe napięcie na wyjściu.
joon

Post autor: joon »

Nie rozumiem, to w końcu czego szukasz? Ja na podstawie tego artykułu uruchomiłem własny tester. A i parę sprzętów dostało zasilanie dzięki 4 rezystorom ;)
ODPOWIEDZ