Radmi 5A - martwy telefon i ciągły bootlop.
Radmi 5A - martwy telefon i ciągły bootlop.
Witam.
Pacjent to zmęczony Redmi 5A. Telefon załąpał bootlopa - po uruchomieniu, wyświetla logo MI i nic się nie dzieje. Po wyłączeniu, tel się wyłącza i po chwili sam włącza.
Po wejściu w Fastboot, telefon jest widziany przez kompa. Pobrałem MiFlash, chciałem wgrać Global-a, jednak mam taki błąd:
(0x800004005:Failed (remote:Critical partition is not allowed))
Z tego co znalazłem na necie, to wina zablokowanego bootloadera. Pytanie - jak to obejść. Telefon się nie uruchamia, więc odblokowanie przez pisanie do Xiaomi nie wchodzi w grę, tym bardziej że nie wiadomo na jakie konto jest zarejestrowany telefon tzn. wiadomo, ale hasło zostało zapomniane...
Dzięki za pomoc.
EDIT.
Wrzuciłem soft za pomocą tego systemu:
https://miuipolska.pl/forum/topic/40620 ... obalchina/
Telefon po wgraniu samoczynnie się uruchomił, jednak wciąż wisiał na logo androida. Po ręcznym resecie, telefon wystartował. Jednak radość nie trwała długo - małoletnia właścicielka nie pamięta hasła do konta google
Pacjent to zmęczony Redmi 5A. Telefon załąpał bootlopa - po uruchomieniu, wyświetla logo MI i nic się nie dzieje. Po wyłączeniu, tel się wyłącza i po chwili sam włącza.
Po wejściu w Fastboot, telefon jest widziany przez kompa. Pobrałem MiFlash, chciałem wgrać Global-a, jednak mam taki błąd:
(0x800004005:Failed (remote:Critical partition is not allowed))
Z tego co znalazłem na necie, to wina zablokowanego bootloadera. Pytanie - jak to obejść. Telefon się nie uruchamia, więc odblokowanie przez pisanie do Xiaomi nie wchodzi w grę, tym bardziej że nie wiadomo na jakie konto jest zarejestrowany telefon tzn. wiadomo, ale hasło zostało zapomniane...
Dzięki za pomoc.
EDIT.
Wrzuciłem soft za pomocą tego systemu:
https://miuipolska.pl/forum/topic/40620 ... obalchina/
Telefon po wgraniu samoczynnie się uruchomił, jednak wciąż wisiał na logo androida. Po ręcznym resecie, telefon wystartował. Jednak radość nie trwała długo - małoletnia właścicielka nie pamięta hasła do konta google
ILPT
-
skakutswszystko prawie robisz dobrze ale... musisz uruchomić w trybie EDL - dostępu niskiego poziomu do pamięci, opis po angielsku masz np tu: EDL mode
gdybyś miał problem, a bym nie odpisywał pisz proszę na pw, abym odpisał na forum (przez natłok zadań mogę odpisać za tydzień... sam z siebie)
gdybyś miał problem, a bym nie odpisywał pisz proszę na pw, abym odpisał na forum (przez natłok zadań mogę odpisać za tydzień... sam z siebie)
Ostatnio zmieniony wtorek 05 lut 2019, 15:15 przez MIXTERek, łącznie zmieniany 1 raz.
Uruchom mi flasha jak wcześniej teraz przejdzie bez problemu sam to przerabiałem w mi a1
Livarnolux HG04063 1500lm - Latarka z lidla - MOD
Latarka - Bazooka - COB 35V 6,5A
A miałem poprzestać na jednej latarce...
Latarka - Bazooka - COB 35V 6,5A
A miałem poprzestać na jednej latarce...
-
skaktus, ciekawe wszystko powinno działać. Ale aby ten telefon uruchomić w trybie EDL masz jeszcze na pewno jedną możliwość jak nie 2(nie wiem czy zadziała kabelek USB)... Rozbierając tel możesz jak na filmiku [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=gE7QDiuaKvo
[/youtube] kolejną opcja jest... zrobienie kabelka USB, zobacz jak na filmiku gościu to zmostkował
sorki że dopiero... ale byłem mocno zajęty w weekend, powodzenia
[/youtube] kolejną opcja jest... zrobienie kabelka USB, zobacz jak na filmiku gościu to zmostkował
sorki że dopiero... ale byłem mocno zajęty w weekend, powodzenia
Udało się wejść w EDL. Potem problem z sterownikami, ale rozwiązany. Teraz kolejny - wybieram ten sam ROM który instalowałem w trybie ADB. XiaomiMiFlash chwile myśli i wywala błąd. Sugestia / rada ?
Pobrałem inną wersję MiFlash, tutaj już po wybraniu romu mam błąd:
Jeśli klinknę mimo to na flash, chwilę myśli i jest ten sam błąd co na początku postu.
Pobrałem kolejny rom i inny błąd:
Pobrałem inną wersję MiFlash, tutaj już po wybraniu romu mam błąd:
Jeśli klinknę mimo to na flash, chwilę myśli i jest ten sam błąd co na początku postu.
Pobrałem kolejny rom i inny błąd:
ILPT
to więc tak... z tego linku pobierz właściwy soft, gdyby dalej nieszło to możesz postąpić jeszcze jak w tej instrukcji link