Witajcie. Mam od jakiegoś czasu nie lada zagwozdkę. Jest to zakup bardziej dla żony. Po kiepskich doświadczeniach z kombajnem atramentowym Canon (mało użytkowany padł jakiś rok po gwarancji - płyta główna, naprawa raczej nieopłacalna). Szukam jakiegoś urządzenia do domu (skanowanie w kolorze + wydruki czasami w kolorze - zdjęcia, najczęściej w czerni kolorowanki dla dzieciaków etc.). I teraz główne założenie to zakup na długie lata użytkowania

, czyli jakaś linia mini-biuro/firma, nie najtańsze basic, bo na tym się już sparzyłem)

Tanie materiały eksploatacyjne. Budżet powiedzmy do 1000zł brutto ale krytycznym ograniczeniem są wymiary urządzenia do: szer.x głęb. x wysokość: 450x390x450mm. Jest jeszcze jedna komplikująca życie kwestia, mieszkam w bloku gdzie sieci WLAN 2,4GHz jest jak... i po pewnym czasie przesiadłem się na łączność internetową 5GHz. Router ma możliwość równoległej pracy na 2,4GHz i sprzęgnięcia tego w całość, ale ma też wolny port RJ-45, który fajnie byłoby wykorzystać i nie martwić się zaszumionym środowiskiem radiowym... Pomożecie?

Bo ja już po którymś z rzędu podejściu do tematu, wymiękam