Nowa DIY-lampka - jeszcze bez nazwy :)
Nowa DIY-lampka - jeszcze bez nazwy :)
Kwadraciak nigdy nie był szczytem techniki - ostatniego zrobiłem w 2006 roku .
Dwururkowca i X-rurkowca ciężko gdziekolwiek wcisnąć - nie wspominając o upierdliwym mocowaniu.
Trzeba było stworzyć coś nowego
Kompaktowa miedziana obudowa, lutowana a nie klejona jak to jest w przypadku kwadraciaka, chłodzenie leda na 5+
Mocowanie na kierownicy i na kasku za pomocą uchwytu na rzepach bez najmniejszego problemu.
Wodoszczelna, włącznik wpinany pomiędzy lampkę a zasilanie lub nie... Bo nie zawsze jest potrzebny.
Obudowa jest wystarczająco mocna aby znieść czołówkę z drzewem lub latarnią .
Dwururkowca i X-rurkowca ciężko gdziekolwiek wcisnąć - nie wspominając o upierdliwym mocowaniu.
Trzeba było stworzyć coś nowego
Kompaktowa miedziana obudowa, lutowana a nie klejona jak to jest w przypadku kwadraciaka, chłodzenie leda na 5+
Mocowanie na kierownicy i na kasku za pomocą uchwytu na rzepach bez najmniejszego problemu.
Wodoszczelna, włącznik wpinany pomiędzy lampkę a zasilanie lub nie... Bo nie zawsze jest potrzebny.
Obudowa jest wystarczająco mocna aby znieść czołówkę z drzewem lub latarnią .
swietlik, led wklejony bezpośrednio
Driver w poprzeczce - BuckToot akurat się tam mieści .
http://www.leddynamics.com/LuxDrive/bucktoot.php
Osie są skręcone - tak miało wyjść bo to wersja na kask - wąska idzie do góry a szersza pozwala doświetlić mapnik przy minimalnym pochyleniu głowy.
Driver w poprzeczce - BuckToot akurat się tam mieści .
http://www.leddynamics.com/LuxDrive/bucktoot.php
Osie są skręcone - tak miało wyjść bo to wersja na kask - wąska idzie do góry a szersza pozwala doświetlić mapnik przy minimalnym pochyleniu głowy.
użytkownik zbanowany za niekoleżeńskie zachowanie (m.in. wykasowanie wartościowych treści ze swoich postów)
Hej, fajne to i pomysłowe Chyba zrobię sobie coś podobnego
Ogólnie podoba mi się idea - proste, solidne, łatwe do wykonania i dobrze odprowadzi ciepło.
Ogólnie podoba mi się idea - proste, solidne, łatwe do wykonania i dobrze odprowadzi ciepło.
Midi custom @ XM-L :: RC-G2 @ 15880 1/2/3 AA :: UF C3 @własny driver :: Tank007 E06 :: UF A10 :: UF C1 :: Solarforce Skyline 2 @ 4xAMC :: Skyline 1 :: XTAR A01
-
No ładnie, ładnie...
A tyły zaślepek klepałeś czy zostawiłeś jak było i dałeś dużo kleju, bo ja właśnie robię wkładkę miedzianą do alu piguły z takiej zaślepki, ale będę musiał spłaszczyć denko, żeby dobrze przylegało.
A nie myślałeś, żeby zrobić lampkę z dwu identycznych członów łaczonych po środku opaską, był by lepszy serwis i można by regulować wzajene położenie osi obu wiązek. Wystarczy przeciąć na pół to co jest i połączyć mufką, lub trójnikiem.
Pozdrawiam
A tyły zaślepek klepałeś czy zostawiłeś jak było i dałeś dużo kleju, bo ja właśnie robię wkładkę miedzianą do alu piguły z takiej zaślepki, ale będę musiał spłaszczyć denko, żeby dobrze przylegało.
A nie myślałeś, żeby zrobić lampkę z dwu identycznych członów łaczonych po środku opaską, był by lepszy serwis i można by regulować wzajene położenie osi obu wiązek. Wystarczy przeciąć na pół to co jest i połączyć mufką, lub trójnikiem.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.