GearBest - opinie
Muszę chyba napisać, że jestem szczęśliwym klientem GearBestu, choć być może jestem dla nich swego rodzaju VIPem z racji funkcji pełnionej na tym forum.
Otóż miesiąc i 4 dni temu zamówiłem u nich drukarkę 3D. DPDUK był w cenie >100$, priority line za ok 40$ ... darmowe jedynie Railway Europe (dostawa w 40-50dni roboczych i pewne opłaty celne). Nie chcąc zmniejszać ryzyka cła i VATu (mam takie szczęście, że i tak mi zawsze je doliczą) i przez to płacić podatków i kosztów wysyłki, wybrałem darmową. Otóż dziś kurier UPS dostarczył mi zakup żądając jedynie podpisu, bo przesyłka oficjalnie wyjechała z Niemiec.
Nie wiem czy moja ocena jest rzetelna ale ja jestem zadowolony.
Otóż miesiąc i 4 dni temu zamówiłem u nich drukarkę 3D. DPDUK był w cenie >100$, priority line za ok 40$ ... darmowe jedynie Railway Europe (dostawa w 40-50dni roboczych i pewne opłaty celne). Nie chcąc zmniejszać ryzyka cła i VATu (mam takie szczęście, że i tak mi zawsze je doliczą) i przez to płacić podatków i kosztów wysyłki, wybrałem darmową. Otóż dziś kurier UPS dostarczył mi zakup żądając jedynie podpisu, bo przesyłka oficjalnie wyjechała z Niemiec.
Nie wiem czy moja ocena jest rzetelna ale ja jestem zadowolony.
-
Najprawdopodobniej znalazłem sposób na zamawianie towaru z GearBesta. Z ciekawości zapłaciłem przez Przelewy24 i wysłali towar a nie anulowali zamówienia. Jest szansa, że udało się ominąć ich problemy z dokumentami.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
A czy obecnie ma ktoś doświadczenia z EU Priority Line, lub EU Railway Priority Email (nie widziałem tej opcji wcześniej) - czy są te przesyłki obciążane cłem/podatkiem, czy może jadą przez któryś z krajów członkowskich, gdzie sprawy celno podatkowe są ogarnięte i przesyłka przychodzi bez dodatkowych opłat?ElSor pisze:Otóż dziś kurier UPS dostarczył mi zakup żądając jedynie podpisu, bo przesyłka oficjalnie wyjechała z Niemiec.
Ostatnio zmieniony czwartek 18 paź 2018, 11:36 przez Siwy, łącznie zmieniany 1 raz.
Kupiłem u nich we flashu dwa telefony z ubezpieczeniem (bo zakupy u nich to loteria a ubezpieczenie zdecydowanie pozwala odzyskać kasę a nie punkty na kolejne zakupy) i EU priorytem - przyszły kurierem w paczce bez cła. Sam typ przesyłki EU prioryt jest uzależniony od wartości samego zakupu - małe zakupy=duża wartość EUP, duże zakupy=mała wartość EUP - przy czym przesyłka szła 2 miesiące
To chyba nie rozumiem co miałeś na myśli tu:Mociumpel pisze:mam na myśli wartośc zakupionej rzeczySiwy pisze:duża/mała wartość EUP - masz na myśli cenę przesyłki?Mociumpel pisze:Sam typ przesyłki EU prioryt jest uzależniony od wartości samego zakupu - małe zakupy=duża wartość EUP, duże zakupy=mała wartość EUP - przy czym przesyłka szła 2 miesiące
Mociumpel pisze:Sam typ przesyłki EU prioryt jest uzależniony od wartości samego zakupu - małe zakupy=duża wartość EUP, duże zakupy=mała wartość EUP
Ech:
1. kupując telefona za 200 dolarów i zlecając wysyłkę za pomoca EU priority line to wartość ZLECENIA/WYSYŁKi za pomocą EU priority line będzie niska - kilka dolarów
2. kupując drobiazg za 5 dolarów i zlecając wysyłkę za pomoca EU priority line to wartość ZLECENIA/WYSYŁKi za pomocą EU priority line będzie wysoka - kilkaście dolarów
GB preferuje/premiuje WYSOKIE wartości zakupów niską wartością KOSZTÓW wysyłki EU priority line.
Cena przesyłki to dla mnie suma kosztów: ceny towaru + "ceny" zlecenia WYSYŁKi - czyli całkowita kwota do zapłaty przy danym sposobie wysyłania.
1. kupując telefona za 200 dolarów i zlecając wysyłkę za pomoca EU priority line to wartość ZLECENIA/WYSYŁKi za pomocą EU priority line będzie niska - kilka dolarów
2. kupując drobiazg za 5 dolarów i zlecając wysyłkę za pomoca EU priority line to wartość ZLECENIA/WYSYŁKi za pomocą EU priority line będzie wysoka - kilkaście dolarów
GB preferuje/premiuje WYSOKIE wartości zakupów niską wartością KOSZTÓW wysyłki EU priority line.
Cena przesyłki to dla mnie suma kosztów: ceny towaru + "ceny" zlecenia WYSYŁKi - czyli całkowita kwota do zapłaty przy danym sposobie wysyłania.