Kabel USB-micro usb z "podwójnym" wejściem.
Kabel USB-micro usb z "podwójnym" wejściem.
Witajcie.
Raz obiło mi się o oczy ciekawe rozwiązanie na aliexpress. Kabel zasilający do telefonów, który w miejscu wtyku USB który wkładamy do ładowarki miał kolejne gniazdo USB do którego można było wpiąć następny kabel. Dzięki temu jedna ładowarka mogła ładować jednocześnie dwa urządzenia. Czy ktoś z Was widział takie coś na ali / może podpowiedzieć jak to cudo nazwać i wyszukać ? Spędziłem trochę czasu i nie znalazłem
Raz obiło mi się o oczy ciekawe rozwiązanie na aliexpress. Kabel zasilający do telefonów, który w miejscu wtyku USB który wkładamy do ładowarki miał kolejne gniazdo USB do którego można było wpiąć następny kabel. Dzięki temu jedna ładowarka mogła ładować jednocześnie dwa urządzenia. Czy ktoś z Was widział takie coś na ali / może podpowiedzieć jak to cudo nazwać i wyszukać ? Spędziłem trochę czasu i nie znalazłem
ILPT
Jeśli dwa urządzenia z jednaj ładowarki, to może po prostu kabel typu Y, np.: usb y cable
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Jak ograniczysz ilość przewodów, skoro chcesz ładować 2 urządzenia? Jednym kablem nie ogarnieszskaktus pisze:Kabel Y znam i mam, chciałem się go jednak pozbyć tak aby ograniczyć ilość przewodów.
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Nie wiem jak ten, ale mam identyczny i ładowanie idzie jedynie na zasilane urządzenie a nie na telefon. Telefon ma podpięte urządzenia jako OTG. Czyli dwóch nie naładujesz.Dziubek pisze:https://www.aliexpress.com/store/produc ... autifyAB=0
Ogółem słowa klucz to : Splitter / OTG
Da się ograniczyć. W przypadku kabla Y mam tak:greg pisze:Jak ograniczysz ilość przewodów, skoro chcesz ładować 2 urządzenia? Jednym kablem nie ogarnieszskaktus pisze:Kabel Y znam i mam, chciałem się go jednak pozbyć tak aby ograniczyć ilość przewodów.
-kabel y
-dwa kable do ładowania
W rozwiązaniu którego nie mogę znaleźć mam tak:
-kabel z dodatkowym gniazdem i portem miro
-drugi kabel "zwykły"
Ograniczam zatem ilość kabli o kabel Y.
Na szybko to cudo wyglądało tak jak na moich wypocinach z Painta:
I takiego czegoś szukam
ILPT