Śledzenie naszych przesyłek
Mam jeszcze jedno pytanie do paczek RO ... EE Te cudowne paczki trafiają docelowo do Estonii. Podejrzewam że wówczas dostaje / dostajemy maila z informacją, że paczka dotarła do kraju docelowego, co oczywiście nie jest prawdą. Czy ktoś z was może podać ile czasu od takiego maila do momentu doręczenia / sms o możliwości odbioru ? U mnie za kilka dni pęknie miesiąc od wysyłki a paczka znikła w trackingu (który i tak nic nie daje) 21 marca.
EDIT
Dziś dostałem maila z Meest że paczka dotarła do Polski...Po 22 dniach tułaczki. Teraz czekać na odbiór, pytanie kiedy
EDIT
Dziś dostałem maila z Meest że paczka dotarła do Polski...Po 22 dniach tułaczki. Teraz czekać na odbiór, pytanie kiedy
ILPT
Witam
Mam pytanie po jakim czasie od momentu wysłania przesyłki z Chin można uznać ja za zaginioną? Czy brak zmian dat i godzin na trackingu od 2 tygodni może świadczyć o tym, ze czarna dziura zawładnęła nią? Inne zakupy wysłane w tym samym czasie już dawno dotarły i cieszą moje oczy...
Chodzi tu konkretnie o Banggood. W razie "W" jaka jest procedura reklamacyjna, czy również można w jakiś sposób reklamować latarkę nie w pełni sprawną?
Mam pytanie po jakim czasie od momentu wysłania przesyłki z Chin można uznać ja za zaginioną? Czy brak zmian dat i godzin na trackingu od 2 tygodni może świadczyć o tym, ze czarna dziura zawładnęła nią? Inne zakupy wysłane w tym samym czasie już dawno dotarły i cieszą moje oczy...
Chodzi tu konkretnie o Banggood. W razie "W" jaka jest procedura reklamacyjna, czy również można w jakiś sposób reklamować latarkę nie w pełni sprawną?
pozdrawiam Tomek
"Gdy jest bardzo smutno to kocha się zachody słońca."
Antoine de Saint-Exupery
Antoine de Saint-Exupery
Jeśli ostatni status to opuszczenie kraju nadania (w jakiejkolwiek formie) to zdecydowanie nie. Zdarzało mi się nie raz czekać ponad miesiąc aż paczka trafi do Polski na WER Warszawa. Przez ponad 4 tygodnie ostatnim statusem był wylot z Chin. Obecnie też jakoś długo czekam na 3 paczki, ale jeszcze daleko im do rekordu. 2 tygodnie to według mnie mało, ale to oczywiście zależy jaki status był ostatni.tomeksz68 pisze:Czy brak zmian dat i godzin na trackingu od 2 tygodni może świadczyć o tym, ze czarna dziura zawładnęła nią?
Pozdrawiam
Witam
Ok. dzięki za podpowiedzi. Dziwi mnie tylko to, że przesyłki nadane tego samego dnia z różnicą czasową nie całej godziny mogą dojść w tak różnym czasie. Jedna doszła od momentu wysłania po 16 dniach, druga po 19 a trzecia wsiąkła i dzisiaj będzie już 34 dni.
Co do czasu doręczenia niby podają termin do 2-go maja więc jeszcze kilka dni zostało. A na GLOBAL-u ostatni wpis ze śledzenia jest taki:
已交航空公司运输 - została doręczona do lini lotniczych.
2018-04-11 08:30:00 [GMT+8]
A przesyłki dostarczone:
【波兰】邮政局已妥投
2018-04-11 15:59:00 [GMT+8] i
Processing for delivery
2018-04-17 08:18:00 [GMT+1]
To są wpisy przed dostarczeniem do WER owszem daty też stały kilka dni ale widać było aktualizacje - zmieniały się godziny a tu wszystko zamarło...
Ok. dzięki za podpowiedzi. Dziwi mnie tylko to, że przesyłki nadane tego samego dnia z różnicą czasową nie całej godziny mogą dojść w tak różnym czasie. Jedna doszła od momentu wysłania po 16 dniach, druga po 19 a trzecia wsiąkła i dzisiaj będzie już 34 dni.
Co do czasu doręczenia niby podają termin do 2-go maja więc jeszcze kilka dni zostało. A na GLOBAL-u ostatni wpis ze śledzenia jest taki:
已交航空公司运输 - została doręczona do lini lotniczych.
2018-04-11 08:30:00 [GMT+8]
A przesyłki dostarczone:
【波兰】邮政局已妥投
2018-04-11 15:59:00 [GMT+8] i
Processing for delivery
2018-04-17 08:18:00 [GMT+1]
To są wpisy przed dostarczeniem do WER owszem daty też stały kilka dni ale widać było aktualizacje - zmieniały się godziny a tu wszystko zamarło...
pozdrawiam Tomek
Antoine de Saint-Exupery
Antoine de Saint-Exupery
Dobrze że jest ten temat bo już dawno nic nie zamawiałem i właśnie się zastanawiałem czemu samolot z paczką już od 10 dni nie może dolecieć
Swoją drogą 10 dni po pierwszym zamówieniu kupiłem u tego samego sprzedawcy jeszcze jedną rzecz i teraz obie sobie gdzieś w przestrzeni wiszą w korku
Swoją drogą 10 dni po pierwszym zamówieniu kupiłem u tego samego sprzedawcy jeszcze jedną rzecz i teraz obie sobie gdzieś w przestrzeni wiszą w korku
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
Witam
Jako ciekawostkę (dla mnie) powiem wam, że kilka drobiazgów zamówionych w Banggood zostało wysłanych w trzech przesyłkach, w trzech różnych dniach a na dodatek z dwóch różnych krajów (Chiny z dwóch różnych regionów)...
Jako ciekawostkę (dla mnie) powiem wam, że kilka drobiazgów zamówionych w Banggood zostało wysłanych w trzech przesyłkach, w trzech różnych dniach a na dodatek z dwóch różnych krajów (Chiny z dwóch różnych regionów)...
pozdrawiam Tomek
Antoine de Saint-Exupery
Antoine de Saint-Exupery